Βούλγαροι και Κινέζος συνεργάτες σε απάτες

Βούλγαροι και Κινέζος συνεργάτες σε απάτες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό πλήγμα στη δράση κυκλώματος κλοπής και παραχάραξης πιστωτικών καρτών, που, όπως εκτιμάται, δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη, επέφεραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής με τη σύλληψη τριών μελών του κυκλώματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν στην Αθήνα ένας Κινέζος και δύο Βούλγαροι, οι οποίοι τους τελευταίους επτά μήνες κατάφεραν να εξαπατήσουν εκατοντάδες καταστηματάρχες και με τη χρήση κλεμμένων καρτών πραγματοποίησαν αγορές εμπορευμάτων, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν πιστωτικές κάρτες τις οποίες είχαν κλέψει από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Με τη χρήση εξειδικευμένων ηλεκτρονικών προγραμμάτων παραχάραξης, κατάφερναν να «διαβάζουν» τα δεδομένα των καρτών και να τα παραποιούν, ώστε να μη φαίνεται ότι είχαν κλαπεί.

Τις παραχαραγμένες κάρτες χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για να πραγματοποιούν αγορές. Καθώς οι κάρτες είχαν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού, καθυστερούσε η διασταύρωση στοιχείων και η διαπίστωση της απάτης από τα ελληνικά τραπεζικά υποκαταστήματα. Ωστόσο, οι καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος τον τελευταίο καιρό είχαν πληθύνει, Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πιστωτικών καρτών και τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές που εξετάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή