Συνελήφθη διακινητής παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη διακινητής παιδικής πορνογραφίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύνεται και στη χώρα μας το πρόβλημα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου. Οι παράνομες ιστοσελίδες πολλαπλασιάζονται και οι προσπάθειες της αρμόδιας υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής δεν αρκούν ώστε να δώσουν λύση σε ένα φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα. Την περασμένη Τετάρτη, αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη έναν 31χρονο, ο οποίος διακινούσε μέσω Διαδικτύου φωτογραφικό υλικό και ταινίες, οι οποίες απεικόνιζαν ανήλικα παιδιά ακόμα και 3 ετών(!) σε άσεμνες στάσεις και σεξουαλική δραστηριότητα με ενήλικες.

Ο δράστης μάλιστα φρόντιζε να κερδοσκοπεί σε βάρος των επισκεπτών της ιστοσελίδας. Μόλις δηλαδή κάποιος χρήστης επιχειρούσε να «ανοίξει» κάποιο από τα αρχεία της σελίδας, η σύνδεση με τον Ελληνικό Φορέα Παροχής Internet διακοπτόταν και ο χρήστης συνδεόταν σε «ροζ» γραμμές του εξωτερικού, δίχως φυσικά να το γνωρίζει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο συλληφθείς ανανέωνε το παράνομο υλικό της ιστοσελίδας, συνδεόμενος από Internet cafe της πόλης, προκειμένου να μην εντοπιστεί από τους αστυνομικούς και συλληφθεί. Γι’ αυτό εξάλλου χρειάστηκαν επίμονες έρευνες πολλών ημερών για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακοί δίσκοι με αμέτρητες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας καθώς και βιντεοταινίες με ανάλογο περιεχόμενο, μια κάρτα μέλους Internet Cafe και επτά κάρτες ανάληψης χρημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δράστης δεν εμπλεκόταν και στη διαδικασία φωτογράφησης ανήλικων παιδιών, αλλά συγκέντρωνε φωτογραφίες από ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή