ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Κατάληψη – διαμαρτυρία για ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έως και την ερχόμενη Τετάρτη, αντιδρούν οι φοιτητές της Σχολής, στα νομοσχέδια για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και την Εκπαίδευση των Γιατρών του υπουργείου Υγείας. Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη της Ν.Δ., επιχειρεί να καταργήσει την ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων στην ειδικότητα και να υποβαθμίσει το επίπεδο της παρεχόμενης περίθαλψης, μειώνοντας τις θέσεις των ειδικευόμενων γιατρών.

ΣτΕ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

«Οχι» στην επέκταση

Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλοκάρει κάθε επέκταση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα», στην περιοχή της Πλάκας, που είχε αποφασισθεί στο πλαίσιο του νόμου 2947/2001 για τα ολυμπιακά έργα και την «ολυμπιακή φιλοξενία». Στο ΣτΕ είχε προσφύγει εκπρόσωπος της «Σχολής Χιλλ» και ζητούσε να ακυρωθεί η οικοδομική άδεια και η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία επετράπη, κατά παρέκκλιση, η επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας, σε διπλανό οικόπεδο. Το E΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι, σύμφωνα με το νόμο 2947/2001, από τη συνένωση των οικοπέδων δεν πρέπει να προκαλείται υπέρβαση των όρων δόμησης, όπως ισχύουν στην περιοχή.

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση -τη δέκατη από την αρχή του σχολικού έτους- έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας. Τα μέλη της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας (συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια) ζητώντας, μεταξύ άλλων, άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις κενές θέσεις, οι οποίες καλύπτονται με ωρομίσθιους, και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς).

ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ NEOY ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κλειστός το Σαββατοκύριακο

Κλειστός θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο σταθμός του Ηλεκτρικού στο Νέο Ηράκλειο, στο ρεύμα ανόδου, εξαιτίας των εργασιών ανάπλασης του σταθμού. H διοίκηση του ΗΣΑΠ, σε ανακοίνωσή της, ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΕΣ

Βοήθεια σε σεισμοπαθείς Ιράν

Εκκληση στους Ελληνες πολίτες, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση των κατοίκων της πόλης Μπαμ του Ιράν που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Δεκεμβρίου 2003, απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα (αριθμός λογαριασμού 01704005437-32) με την ένδειξη «Σεισμός στο Ιράν». Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΕΕΣ (τηλ. 210.3621681, 210.3615606).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή