Ισόβια σε τρείς για λαθρεμπόριο – πλαστογραφία

Ισόβια σε τρείς για λαθρεμπόριο – πλαστογραφία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Βαρύτατες ποινές κάθειρξης επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Στο εδώλιο κάθησαν ο επιχειρηματίας Ευαγ. Ισαακίδης 53 ετών, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου, ο γιατρός Ηρ. Ανθεμίδης 49 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη και ο τελωνειακός υπάλληλος Χρ. Αναστασιάδης 56 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε σε 7ετή φυλάκιση. Μια ακόμη τελωνειακή υπάλληλος αθωώθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο πρώτοι για 6 μήνες το 1994 αγόραζαν από τέσσερις εταιρείες υγρών καυσίμων μεγάλες ποσότητες βενζίνης και πετρελαίου κίνησης για να τις εξάγουν στη Βουλγαρία. Τα καύσιμα φορτώνονταν σε βυτιοφόρα στο ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για να περάσουν στη συνέχεια από το Τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών. Ομως ποτέ δεν έφταναν στη γειτονική χώρα, αλλά διοχετεύονταν σε πρατήρια της Κεντρικής Μακεδονίας και οι κατηγορούμενοι, πλαστογραφώντας παραστατικά έγγραφα, υπογραφές, βεβαιώσεις και δωροδοκώντας τελωνειακούς να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Ισαακίδης και Ανθεμίδης είχαν πραγματοποιήσει 158 εικονικές εξαγωγές συνολικής αξίας 2,1 εκατ. ευρώ με διαφυγόντες δασμούς που υπερβαίνουν τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή