«Πρασινη» Γραμμη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KATA ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ»

Συντονίζουν τη δράση τους

Εκπρόσωποι και μέλη αγροτικών, συνεταιριστικών, αυτοδιοικητικών, περιβαλλοντικών, οικολογικών, κοινωνικών οργανώσεων, κινήσεων και φορέων της χώρας συναντώνται στις 11 π.μ. σήμερα στο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Agrotica, προκειμένου να συζητήσουν το συντονισμό της δράσης για να παραμείνει η Ελλάδα ελεύθερη από μεταλλαγμένα. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί επίσης η «θολή» δήλωση του υπουργού Εξωτερικών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αγρίνιο, για ανάπτυξη της Γενετικής και της Βιοτεχνολογίας στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Βοήθεια στα αδέσποτα

Συνεστίαση και λαχειοφόρο αγορά διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου στην ταβέρνα «Χρήστος» στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι. Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από μια ομάδα ενεργών πολιτών του Χαλανδρίου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους από το τέλος του 2002 για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα του Δήμου. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα βοηθήσουν το Σύλλογο να συνεχίσει το έργο του, ένα έργο που εδώ κι ένα χρόνο ασκείται αποκλειστικά με την οικονομική υποστήριξη των μελών και φίλων του Συλλόγου και βασίζεται στην εθελοντική προσφορά.

CD ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

«Το περιβάλλον μάς ενώνει»

«Δυτική Μακεδονία: Ο αγώνας για το περιβάλλον μάς ενώνει». Αυτός είναι ο τίτλος του CD που κυκλοφόρησε από την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης με αντικείμενο τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Στο CD περιλαμβάνονται πέντε θεματικές ενότητες που αφορούν τον Αλιάκμονα, τη Βεγορίτιδα, τους οδικούς άξονες και τις «παράπλευρες» απώλειες από αυτούς, το κυνήγι των πουλιών, καθώς και την άρνηση των μελών της Οικολογικής Κίνησης να εξαργυρώσουν την παράδοση του τόπου τους για την «ανάπτυξη». Παράλληλα, παρουσιάζονται και θέματα για κάθε νομό ξεχωριστά, καθώς και ορισμένες δραστηριότητες της Οικολογικής Κίνησης. Το CD έχει δοθεί και στις Δ/νσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Μηνύσεις για τον σολομό

Μήνυση σε περισσότερα από 50 εκτροφεία σολομού, μεταποιητήρια και αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνιας αναμένεται να καταθέσουν σύντομα περιβαλλοντικές οργανώσεις, γιατί δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους καταναλωτές ότι, όπως κατέδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Science, ο σολομός ιχθυοτροφείου περιέχει καρκινογόνα χημικά. «O σκοπός μας είναι να τους προκαλέσουμε να αλλάξουν τις πρακτικές τους, ώστε τα ψάρια να είναι ασφαλής τροφή για τον άνθρωπο», είπε ο Μάικλ Γκριν, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Υγείας. H βιομηχανία εκτροφής σολομού, από την πλευρά της, επιμένει ότι τα πλεονεκτήματα των ψαριών ιχθυοτροφείου είναι πολύ περισσότερα από τον όποιο… κίνδυνο διατρέχουν οι καταναλωτές όταν τα τρώνε. Ωστόσο, οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες από το νόμο να ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό εάν το προϊόν που παράγουν περιέχει σε επικίνδυνα επίπεδα χημικά που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο ή προβλήματα στην αναπαραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή