«Κάποιος γνωστός» σκότωσε τον 83χρονο

«Κάποιος γνωστός» σκότωσε τον 83χρονο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δολοφονημένος στο σπίτι όπου διέμενε, στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 στο Μαρούσι, βρέθηκε χθες ο 83χρονος Γρηγόρης Δημητρόπουλος. Τον άτυχο ηλικιωμένο άνδρα εντόπισε νεκρό η οικιακή βοηθός, που πήγε νωρίς το πρωί στο σπίτι για τις καθιερωμένες εργασίες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί, το θύμα ήταν δεμένο χειροπόδαρα, είχε τυλιγμένο στον λαιμό του καλώδιο από ηλεκτρική συσκευή, ενώ το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με σακούλα. Οι πρώτες ενδείξεις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για στραγγαλισμό, κάτι που επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα. Πριν από τη δολοφονία πιθανότατα επήλθε διένεξη μεταξύ του δράστη και του θύματος, καθώς στα χέρια και στο σώμα του 83χρονου εντοπίστηκαν μώλωπες και εκδορές.

Τα αίτια του φοβερού φονικού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Κάποια πρώτα στοιχεία, ωστόσο, ίσως οδηγήσουν σύντομα στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οπως για παράδειγμα ότι η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε ίχνη παραβίασης, γεγονός που ερμηνεύεται ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη. Εξάλλου, περίοικοι αναφέρουν ότι μολονότι ο 83χρονος δεν είχε ουδέποτε προκαλέσει πρόβλημα, δεχόταν συχνά επισκέψεις νέων ατόμων κατά τη διάρκεια της νύχτας. O Δημητρόπουλος είχε κάνει τρεις γάμους, δεν είχε αποκτήσει παιδί, ενώ από το 1963 ώς το 1985 εργάστηκε ως σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών, ορισμένες από τις οποίες είχαν «τολμηρό» περιεχόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή