ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Η Πολιτεία ξέχασε τις υποσχέσεις της»

Αιχμές εναντίον του υπουργού Δημοσίας Τάξης Γιώργου Φλωρίδη άφησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. «Από τον περασμένο Ιούλιο δεν είχαμε την παραμικρή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου για την επίλυση των αιτημάτων μας. H Πολιτεία μάς ξέχασε εντελώς», δήλωσε χαρακτηριστικά. Από τη μεριά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. B. Πολύδωρας ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματος είναι να χορηγηθεί επίδομα επικινδυνότητας στους εργαζομένους των Σωμάτων Ασφαλείας, δίχως όμως να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας διεκδικούν τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, αίτημα που, εάν γίνει δεκτό, θα μειώσει το όριο συνταξιοδότησης από τα 20 στα 15 χρόνια.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Δίωξη κατά 12 ομογενών

Ποινικές διώξεις εναντίον 12 ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ασκήθηκαν χθες για τα έκτροπα που συνέβησαν σε καταυλισμό αθιγγάνων στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Πολυπληθής ομάδα ομογενών έκανε, προχθές, έφοδο καταστρέφοντας ό,τι έβρισκε μπροστά. Εκαψαν αυτοκίνητα, παραπήγματα και προξένησαν σοβαρές ζημιές. Στην περιοχή έφθασαν δύο διμοιρίες των MAT και συνέλαβαν περίπου 30 υπόπτους. H επίθεση έγινε ως αντίποινα, καθώς το βράδυ της Κυριακής τρεις αθίγγανοι πήγαν σε καντίνα ομογενούς, έφαγαν, ήπιαν, αλλά αρνήθηκαν να πληρώσουν. Τον γρονθοκόπησαν μάλιστα, όπως και τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκεί και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, παρά τα έκτακτα μέτρα της αστυνομίας, τα επεισόδια επαναλήφθηκαν αργά χθες το βράδυ και οι αθίγγανοι απάντησαν με πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αθίγγανων, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 300 άτομα που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στα σπίτια τους. Παρά τις έρευνες, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ I.X. ME ΣΧΟΛΙΚΟ

Σώα τα 15 παιδιά νηπιαγωγείου

Σωτήριες αποδείχθηκαν οι ζώνες ασφαλείας για 15 παιδιά νηπιαγωγείου, τα οποία επέβαιναν σε σχολικό λεωφορείο, όταν αυτό συγκρούστηκε με διερχόμενο I.X, στην οδό Αγ. Ιωάννου στην Αγ. Παρασκευή. Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 7.40 π.μ., όταν ο οδηγός I.X. επιχειρώντας να κάνει προσπέραση συγκρούστηκε μετωπικά με το σχολικό. Τα παιδιά φορούσαν ζώνες ασφαλείας και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Στο Νοσοκομείο Παίδων διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους μόνο ένα αγοράκι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Αποκλεισμοί οδών και συλλαλητήρια

Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα η αντίδραση των ελαιοπαραγωγών που διεκδικούν την καταβολή των επιδοτήσεων για το σύνολο των ποσοτήτων ελαιολάδου που έχουν δηλώσει. Χθες, παραγωγοί απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες την εθνική οδό Χανίων – Ηρακλείου, στο ύψος του Πανόρμου στο Ρέθυμνο, ενώ οι αγρότες των Χανίων απέκλεισαν την εφορία του νομού. Συλλαλητήρια πραγματοποίησαν οι παραγωγοί στη Σάμο και τη Θάσο, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου και της Εύβοιας προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

«ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΙ» ΣΤΟΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

Ζημιές σε I.X. και καταστήματα

Σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και τζαμαρίες καταστημάτων προκάλεσαν άγνωστοι, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Κεραμεικού. Τα έκτροπα σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Κοζάνης, όταν περίπου 40 άτομα άρχισαν για άγνωστη αιτία να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, οι άγνωστοι ωστόσο πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩ- ΛΑΜΙΑΣ

Εργα στο ύψος της Υλίκης

Μία ακόμα δυσκολία θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι οδηγοί κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Αθήνα – Υλίκη και συγκεκριμένα στη θέση από το 85ο έως το 90ό χιλιόμετρο της διαδρομής. H κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο θα εκτραπεί στον παράπλευρο δρόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή