Πανάκριβα τα «στρατηγεία»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φετινά στρατηγεία των υποψηφίων δεν θα θυμίζουν σχεδόν σε τίποτα τα «παραδοσιακά» εκλογικά κέντρα με τις αφίσες, τα πανό και τις τυμπανοκρουσίες. Τα εκλογικά γραφεία του 2004 θα είναι κατά το δυνατόν «χαμηλών τόνων», σε όροφο και όχι σε ισόγειο αλλά σε τιμές μάλλον τσιμπημένες…

«Είμαι τυχερή διότι νοίκιασα γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σε λογική τιμή και θα οργανώσω την προεκλογική μου εκστρατεία από εκεί», λέει χαρακτηριστικά στην «K» η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην A΄ Αθηνών κ. Παυλίνα Λάμψα. «Είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν τέτοιο χώρο αυτήν την εποχή χωρίς να τον χρυσοπληρώσει. Επιπλέον, φρόντισα να βρω φίλους, οι οποίοι θα λειτουργήσουν το γραφείο εθελοντικά και οι οποίοι συνέδραμαν ο καθένας όπως μπορούσε, άλλος παρέχοντας φαξ, ηλεκρονικό υπολογιστή. Είναι άνθρωποι που δεν περιμένουν ανταλλάγματα».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιοκτήτες γραφείων ενεργούν εκβιαστικά ζητώντας τεράστια ποσά ως μίσθωμα ή για να μειώσουν το ποσό ζητούν… ρουσφέτια από τους υποψηφίους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Περιστέρι, για έναν «κανονικό» σε έκταση χώρο ζητήθηκαν 10.000 ευρώ για τις 40 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. «Δεν προτίθεμαι να ανοίξω ξεχωριστό εκλογικό γραφείο διότι δεν θεωρώ ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα την προεκλογική μου εκστρατεία. Είναι και ασύμφορο οικονομικά», τονίζει στην «K» ο βουλευτής της N. Δ. κ. Θεόδωρος Κασσίμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή