ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ

Προτίμηση σε εκκλησίες των βορείων προαστίων

Τουλάχιστον 12 εκκλησίες των βορείων προαστίων της Αττικής διέρρηξαν μέσα στον τελευταίο χρόνο τα μέλη σπείρας, που εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν οι Γιώργος Βονιάνος, 30 ετών και Γιώργος Δημητρακόπουλος, 28 ετών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους Ελευθέριος Δράκος και Γιώργος Χωματάς. Οι δράστες αφαιρούσαν από τις εκκλησίες χρήματα και τιμαλφή. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προς νέες κινητοποιήσεις

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί Αττικής, που ζητούν την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που τους έχουν υποσχεθεί τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για την αντικατάσταση των επαγγελματικών αυτοκινήτων τους. Επιπλέον, ζητούν να δοθεί παράταση δύο μηνών για την ταξινόμηση των καινούργιων αυτοκινήτων (η σχετική προθεσμία λήγει στις 30/4/2004) προκειμένου να μην χάσουν το ποσό της επιδότησης, καθώς οι εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων αδυνατούν να παραδώσουν εμπρόθεσμα τις παραγγελίες.

ΟΔΗΓΟΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ

Εργα στην Γ΄ Σεπτεμβρίου

Εως τα τέλη Μαρτίου θα ισχύουν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις κατά μήκος της οδού Γ΄Σεπτεμβρίου, λόγω έργων για την εκτέλεση των οποίων θα καταλαμβάνονται τμήματα του οδοστρώματος στην αριστερή και δεξιά πλευρά του δρόμου. Επιπλέον από αύριο ώς το τέλος Μαΐου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Κηφισού στο κύριο ρεύμα της λεωφόρου προς Πειραιά μετά τον ανισόπεδο κόμβο της Πέτρου Ράλλη θα περιοριστεί σταδιακά σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία της οδού Καναπιστερί προς Πειραιά θα εκτρέπεται προς την οδό Π. Ράλλη.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Εκστρατεία καθαρισμού

Πρόγραμμα ευπρεπισμού και καθαριότητας της Γλυφάδας ξεκινά ο Δήμος προκειμένου να συλλέγονται σε τακτική βάση όλα τα ογκώδη αντικείμενα (κλαδιά, ηλεκτρικές συσκευές κ. ά.) που πετούν οι δημότες στα πεζοδρόμια. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής επιστρατεύονται τρεις φορτωτές και πέντε φορτηγά αυτοκίνητα που θα διέρχονται από τις γειτονιές συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Οι πολίτες και οι καταστηματάρχες που δεν θα συνεργαστούν και θα συνεχίσουν να ρυπαίνουν την πόλη θα τιμωρούνται με πρόστιμο που θα φτάνει τα 600 ευρώ.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

Μαθηματική Ολυμπιάδα

Τριακόσιοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη χώρα θα λάβουν μέρος στην 21η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που διοργανώνει σήμερα, στις 9 π. μ. στο κτίριο του Νέου Χημείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο Λευκοπούλειος Διαγωνισμός Πιθανοτήτων σε συνεργασία με το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο. Οι επιτυχόντες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΕ

Δικαιώματα πεζών

Συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων και συνδυασμών για τα προβλήματα των πεζών διοργανώνει τη Δευτέρα, ώρα 12, στην αίθουσα της αντιπροσωπείας του TEE η Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Δικαιώματα των Πεζών. Στην εκδήλωση θα τεθούν ερωτήσεις για θέματα όπως η κατάληψη των πεζοδρομίων, διαβάσεων, πεζοδρόμων, η ανευθυνότητα των οδηγών, η ανεπάρκεια των δημόσιων συγκοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή