Αύξηση 15% – 30% στα εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων

Αύξηση 15% – 30% στα εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορικά εισητήρια: Ως γνωστόν δεν ισχύουν διαφορετικές τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για Ελληνες και ξένους ταξιδιώτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι τελικά επιλέξουν ως λύση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους την Ευρώπη, να μην ξεφύγουν από την αύξηση των τιμών που θα επιφέρει η Ολυμπιάδα της Αθήνας. «Το σύστημα κρατήσεων είναι κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν επιτρέπει το διαχωρισμό των τιμών στα αεροπορικά ναύλα. Οι Ελληνες θα κληθούν να πληρώσουν ιδιαίτερα αυξημένες τιμές σε σχέση με πέρυσι για ένα ταξίδι σε κάποιον δημοφιλή προορισμό», σχολιάζει στην «K», ο κ. Αντώνης Καρελάς, υπεύθυνος του ψυχαγωγικού τμήματος του διεθνούς ταξιδιωτικού οργανισμού ΤUΙ.

Με δεδομένο, πάντως, ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει ούτε τα δρομολόγια ούτε τις τιμές που θα ισχύσουν τον Αύγουστο, το τοπίο παραμένει θολό. Οι εκτιμήσεις των υπευθύνων οδηγούν σε απαισιόδοξα συμπεράσματα. «Οι εταιρείες καθυστερούν σκόπιμα να κοινοποιήσουν την τιμολογιακή πολιτική τους. Ακόμα και οι απ’ ευθείας συμφωνίες με τα ταξιδιωτικά γραφεία που εξασφαλίζουν συμφέρουσες τιμές για πακέτα διακοπών έχουν παγώσει. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ακόμα και οι προκρατημένες θέσεις που διατίθενται με συγκεκριμένη συμφωνία θα πουληθούν τελικά σε πολύ υψηλότερες τιμές», προσθέτει ο κ. Καρελάς.

Αν, λοιπόν, παραδοσιακά, η ετήσια αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων είναι της τάξης του 10%, εφέτος το αντίστοιχο ποσοστό αναμένεται να αγγίζει το 30%. «Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν έχουμε την περσινή κίνηση αφού δεν θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις, ενώ τα εισιτήρια θα είναι πολύ ακριβότερα. Οι Ελληνες θα διαπιστώσουν ότι συμφέρει πολύ περισσότερο ένα ευρωπαϊκό ταξίδι κάποια άλλη εποχή παρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Το κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων εντός Ελλάδος, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν εμφανίζει σημαντική αύξηση.

Εισητήρια πλοίων: Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι διακυμάνσεις στις τιμές των πλοίων που αφορούν το εσωτερικό της χώρας δεν φαίνεται να είναι σημαντικές, καθώς οι μετακινήσεις των Αθηναίων από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου όπως και την Κρήτη διαμορφώνονται στα περυσινά επίπεδα με τη μέγιστη αύξηση να αγγίζει τα 10 ευρώ. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς για Ιταλία, θα πληρώσουν σχετικά ακριβότερα εισιτήρια. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Στα δρομολόγια Πάτρας – Ιταλίας (Μπάρι – Ανκόνα – Βενετία) οι εταιρείες έχουν κάνει διαφορετικές προσαρμογές στα τιμολόγιά τους. Οι «Minoalines», για παράδειγμα, στην υψηλή περίοδο (Αύγουστο) έχουν σημειώσει αύξηση 15%, ενώ στη χαμηλή περίοδο αυτή δεν ξεπερνά το 10%. H «Fast Ferries» ακολούθησε αυξήσεις της τάξης του 18% για τον Αύγουστο του 2004, ενώ στη χαμηλή περίοδο αυτή κυμαίνεται μεταξύ του 8% και 9%. Από τον χορό των αυξήσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η ANEK, η οποία πραγματοποιεί πιο περιορισμένες αυξήσεις – 12% κατά την υψηλή περίοδο και 10% την χαμηλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή