Μη ανησυχία από τα Ρίχτερ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις κατά μήκος του τόξου του νοτίου Αιγαίου έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του ο Εγκέλαδος. Οι δύο δονήσεις, νότια της Ρόδου και νότια της Πελοποννήσου έγιναν αισθητές, χωρίς όμως να προκαλέσουν προβλήματα ή ζημιές και θεωρούνται συνήθεις από τους επιστήμονες.

Η πρώτη δόνηση, μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23.17 του Σαββάτου. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Ρόδο και την Κάρπαθο, 355 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. H δεύτερη σημειώθηκε χθες, στις 5.48 τα ξημερώματα και είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια των Κυθήρων, 250 χλμ. νότια -νοτιοδυτικά της Αθήνας.

«Και οι δύο σεισμοί εντάσσονται στον χώρο του ελληνικού τόξου, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία που να τις συνδέουν», δηλώνει στην «K» ο σεισμολόγος στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κ. Γιώργος Δρακάκης. «Πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα, που δικαίως δεν προκάλεσαν ανησυχία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή