Μακραίνει η «μαύρη λίστα» της E.E. για τις χωματερές μας

Μακραίνει η «μαύρη λίστα» της E.E. για τις χωματερές μας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μισές ποσότητες απορριμμάτων της Ελλάδας καταλήγουν σε παράνομες χωματερές, δηλαδή εναποτίθενται χωρίς καμία πρόβλεψη προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος! Παρά τον προγραμματισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ και τις εξαγγελίες για αντιμετώπιση του προβλήματος, στην Ελλάδα λειτουργούν 1.458 ανεξέλεγκτες χωματερές. Αυτό αποκαλύπτουν οι επίσημες καταγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως τις αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Στα «μαύρα κατάστιχα» της E.E., που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν εκ νέου τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, περιλαμβάνονται, για πρώτη φορά, οι παράνομες χωματερές Αιγίου, Υδρας, Ωρωπού, Σκιάθου, Καρπάθου, Ταγαράδων (νομός Θεσσαλονίκης), Κέας, Μιτρόφου Ανδρου, Καλαμάτας, Νάξου, Κρανιδίου (νομός Αργολίδας), Καινούργιου (νομός Φωκίδας), Παχιάς Αμμου (νομός Λασιθίου), Σαντορίνης, Κιμώλου, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Αργαλαστής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννάκη, ήδη δύο υποθέσεις χωματερών (Λιοσίων και Παιανίας) έχουν παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων που, επί έτη, αδυνατούν να χωροθετήσουν χώρους ταφής των αποβλήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή