O παρών που είναι και απών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάμερες ήταν εκεί, οι αστυνομικές δυνάμεις το ίδιο, όμως η εικόνα χθες το πρωί έξω από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό λίγο θύμιζε εκείνη της 3ης Μαρτίου του 2003, ημέρα έναρξης της δίκης της «17 Νοέμβρη». «Πάλι εδώ, ε;» ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο από δημοσιογράφους και αστυνομικούς που βρέθηκαν ξανά μετά λίγους μήνες στο ίδιο «πόστο». Διαφορετικό ήταν το κλίμα και μέσα στη δικαστική αίθουσα, καθώς από νωρίς έγινε αντιληπτό ότι σε αυτή τη δίκη θα «λείψουν» τα χιουμοριστικά σχόλια από την έδρα που έδιναν τροφή στις στήλες των εφημερίδων. Αρκετά ωστόσο ήταν τα αξιοσημείωτα στιγμιότυπα της χθεσινής πρώτης ημέρας:

– Μπορεί να μην ήταν πολλοί εκείνοι που έφθασαν χθες στις φυλακές Κορυδαλλού για να παρακολουθήσουν τη δίκη, ένα «μπλακ άουτ» όμως στα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών έφθασε για να δημιουργηθεί «ουρά» έξω από την πύλη εισόδου. Μετά δέκα λεπτά, το πρόβλημα ξεπεράστηκε.

– Γέλια στην αίθουσα προκάλεσε ο διάλογος της προέδρου κ. Ελισάβετ Μουγάκου-Μπρίλλη με τον Κώστα Αγαπίου κατά την έναρξη της διαδικασίας. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Αγαπίου. Παρών; ΑΓΑΠΙΟΥ: Και παρών και απών. (σ.σ. όπως εξήγησε αργότερα, εννοούσε ότι είναι παρών ως προς τα βιολογικά χαρακτηριστικά του και απών ως προς τα υπόλοιπα.) ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγγαμος; ΑΓΑΠΙΟΥ: Οχι. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παιδιά; ΑΓΑΠΙΟΥ: Αφού δεν είμαι έγγαμος! ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ρωτάω, κύριε, δεν ξέρω. ΑΓΑΠΙΟΥ: E, ούτε κι εγώ ξέρω.

– Χαμόγελα προκάλεσε και το αίτημα που διατύπωσε μάρτυρας να… κληθεί Δευτέρα που έχει το ρεπό του. «Αυτά δεν γίνονται» ήταν η απάντηση από τη έδρα

– Αμηχανία επικράτησε κατά την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, όταν η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά, κ. Σοφία Κυριακίδου πλησίασε τον κατηγορούμενο και τον κοίταξε με επίμονο βλέμμα. Οταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Κανά, κ. Αλέξης Κούγιας, τη ρώτησε «τι κοιτάτε;», εκείνη απήντησε «επειδή είστε ωραίοι», επέστρεψε στη θέση της και ξέσπασε σε λυγμούς.

– Δάκρυα ήρθαν στα μάτια και του κατηγορουμένου Χρήστου Τσιγαρίδα όταν αντίκρισε την κόρη του Χρήστου Κασσίμη, με την οποία αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό.

– Μια δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε χθες τους δημοσιογράφος στην αίθουσα Τύπου. Τα μηχανήματα για καφέ, αναψυκτικά, νερό και σάντουιτς που είχαν εγκατασταθεί εκεί στη δίκη της «17 Νοέμβρη»… απουσίαζαν. Πολλά ήταν τα παράπονα και για τη χαμηλή θερμοκρασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή