Από αύριο, δριμύ ψύχος και θύελλες

Από αύριο, δριμύ ψύχος και θύελλες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από αύριο. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, που θα εκδηλωθεί αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και μετά το μεσημέρι στην υπόλοιπη χώρα, θα είναι η… ελεύθερη πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι έντονες και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι. Οι μετεωρολόγοι μάλιστα προβλέπουν ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα -τουλάχιστον ώς τώρα…

Οπως λέει στην «K» ο διευθυντής του Τμήματος Προγνώσεων της EMY, κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος, από αύριο αναμένεται στη χώρα μας «εισβολή» αέριων μαζών… πολικής προελεύσεως και κατά συνέπεια εξαιρετικά ψυχρές. Το πρωί αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα που από το απόγευμα θα επεκταθούν σταδιακά στην κεντρική χώρα, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Την Παρασκευή χιόνια θα πέσουν σχεδόν σε όλη τη χώρα -ακόμα και εκεί που το φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθεί ολικός παγετός, με τη θερμοκρασία να παραμένει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, χιόνια αναμένονται και στην Αθήνα, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό Κελσίου. Παγετός αναμένεται να σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Αττική. Την ίδια ημέρα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 9 και κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Σύμφωνα με τον κ. Ζιακόπουλο, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ίσως προξενήσουν εκετεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες.

Υφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας, ωστόσο ο παγετός δεν θα υποχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή