Πάγωσαν αντλιοστάσια, αγωνία τώρα στην ΕΥΔΑΠ

Πάγωσαν αντλιοστάσια, αγωνία τώρα στην ΕΥΔΑΠ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών όπως η Πεντέλη, οι Θρακομακεδόνες και το Πέραμα προκάλεσε η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Πολλά αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ πάγωσαν από τον χιονιά με αποτέλεσμα να διακοπεί από τις πρώτες πρωινές ώρες η υδροδότηση ενώ ειδικά στην Πεντέλη και τους Θρακομακεδόνες τα συνεργεία της Εταιρείας αδυνατούσαν να πλησιάσουν στα αντλιοστάσια καθώς όλοι οι οδικοί άξονες ήταν αποκλεισμένοι.

Μέχρι το μεσημέρι χθες, οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ είχαν επιτύχει να αποκαταστήσουν την παροχή στο Πέραμα και σε τμήμα των Θρακομακεδόνων, ωστόσο εξέφραζαν ιδιαίτερα απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τους κατοικούς της Πεντέλης καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο της περιοχής. Παροδικά προβλήματα εμφανίσθηκαν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου (π.χ. Πετρούπολη) είτε λόγω της μη λειτουργίας των αντλιών από διακοπές ρεύματος είτε λόγω θραύσης αγωγών εξαιτίας του παγετού. Τα περισσότερα εξ αυτών, πάντως, αντιμετωπίσθηκαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ δεν έκρυβαν την αγωνία τους για την κατάσταση που θα βρεθεί το δίκτυο σήμερα Σάββατο, μετά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες της νύκτας. Το ενδεχόμενο θραύσης των αγωγών δεν μπορούσε να αποκλεισθεί ενώ άκρως ενδεικτικό της νοοτροπίας μας είναι και το γεγονός ότι καταγράφησαν, χθες, πολύ υψηλές καταναλώσεις που αποδίδονταν στην επιλογή των Αθηναίων να χρησιμοποιούν νερό προκειμένου να καθαρίσουν (!) από το χιόνι πεζοδρόμια και μπαλκόνια. H επέλαση του χιονιά προκάλεσε ζημιές σε οικιακά δίκτυα ύδρευσης και σύμφωνα με τους ειδικούς ο συχνός έλεγχος της ροής στις βρύσες και η χρήση του θερμοσίφωνα ώστε να κυκλοφορεί και ζεστό νερό, βοηθά στον περιορισμό των προβλημάτων.

ΒΤο κέντρο αποχιονισμού του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Καπανδρίτι και εν συνεχεία το 35ο χλμ της Εθνικής Οδού επισκέφθηκε χθες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Σχολιάζοντας την αδυναμία του μηχανισμού να ανοίξει τους δρόμους, απέδωσε το πρόβλημα στην ένταση της χιονόπτωσης και εκτίμησε ότι αφότου κοπάσει το φαινόμενο τα μηχανήματα θα μπορέσουν να ανοίξουν τους δρόμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή