Πολλά αποκλεισμένα χωριά σε ολόκληρη τη χώρα

Πολλά αποκλεισμένα χωριά σε ολόκληρη τη χώρα

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ελλάδα βρίσκεται στην κατάψυξη με τους δρόμους σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να αποτελούν εστίες κινδύνου, ενώ σε πολλά σημεία δεν «αρκούν» ούτε οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Χωριά έχουν αποκλειστεί, τα σχολεία έκλεισαν, οι μετακινήσεις όπου δεν έχουν παραλύσει διεξάγονται με προβλήματα, και ο υδράργυρος κατρακυλάει. H «K» επικοινώνησε με υπευθύνους δήμων και νομαρχιών σκιαγραφώντας την εικόνα της χιονισμένης χώρας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρά την ηλιοφάνεια, σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος κόλλησε στο μηδέν. Πάγος σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Μακεδονία, ενώ έκλεισαν σχολεία και λιμάνια σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας τα θερμόμετρα έδειξαν -14 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη -13, στη Φλώρινα και στην Καστοριά -12, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και στην Καβάλα -6 και στην Αλεξανδρούπολη -8. Λόγω του παγετού δεν πραγματοποιήθηκε η πτήση από το αεροδρόμιο της Ελευθερούπολης Καβάλας προς την Αθήνα, ενώ το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δέχθηκε οκτώ πτήσεις εξωτερικού που δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αντιολισθητικές αλυσίδες απαραίτητες στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, στα ορεινά της Φλώρινας, της Καστοριάς, των Σερρών και της Πιερίας και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Στους -8 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στην Αλεξανδρούπολη και στους -12 βαθμούς στο Ορμένιο. Σε τμήματα του οδικού δικτύου των νομών Εβρου και Ροδόπης έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο νομό Ροδόπης και στη Σαμοθράκη. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δύο νομαρχιών κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αθήνα προς το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», ενώ παρέμενε σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Προσπελάσιμο το βασικό οδικό δίκτυο αφού από τις πρώτες ώρες εμφάνισης των φαινομένων επιστρατεύτηκαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και… πολύ αλάτι. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο ένας λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και μία άτυχη γυναίκα απανθρακώθηκε στο σπίτι της ανάβοντας τη σόμπα. Σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας όπου η συγκοινωνία διεκόπη για δύο ώρες και εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από το Κάστρο μέχρι το Μαρτίνο. Τα σχολεία όλου του νομού παρέμειναν κλειστά.

ΑΡΤΑ: Προβλήματα σημειώθηκαν μόνο στα ορεινά του νομού. Το κρύο τσουχτερό αλλά και λιακάδα – ήλιος με δόντια.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στις ορεινές περιοχές, όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικόν αλυσίδων.

ΕΥΒΟΙΑ: H κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες. H πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Ιστιαίας, χθες ήταν αδύνατη, ενώ αντίστοιχη η κατάσταση στους δρόμους που οδηγούν προς την Στενή, τη Μετόχη καθώς επίσης και στα ορεινά χωριά γύρω από το Αλιβέρι. Από το Σχηματάρι προς τη Χαλκίδα κινούνται δύο εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Ολα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

ΑΧΑΪΑ: Σε έξι δήμους τα σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ αποκλεισμένα είναι πέντε χωριά. Προβλήματα παρατηρούνται και στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως.

ΑΡΚΑΔΙΑ: Απαραίτητες οι αλυσίδες στην περιοχή, ενώ στο κέντρο της Τρίπολης η θερμοκρασία άγγιξε τους -7 βαθμούς Κελσίου. Ολα τα σχολεία του νομού παρέμειναν κλειστά.

ΗΛΕΙΑ: Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία και στην Ηλεία, ενώ εντονότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο ορεινό τμήμα του νομού.

ΛΑΚΩΝΙΑ: Προσπελάσιμα τα κεντρικά οδικά δίκτυα του νομού. Το χιόνι άφθονο στο κέντρο της Σπάρτης, ενώ στη Νεάπολη έφτασε στους 10 πόντους. Τρία εκχιονιστικά μηχανήματα «αλωνίζουν» το νομό, ενώ μόνο δύο σχολεία στην περιοχή του Καστορίου παρέμειναν κλειστά.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή για τις καλλιέργειες, ενώ η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Προετοιμασμένος ο νομός, καθώς η πληροφόρηση για την κακοκαιρία έθεσε σε ετοιμότητα νομαρχία και δήμους. Το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι προσπελάσιμο, ωστόσο όλα τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά.

ΚΡΗΤΗ: Προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ το αεροδρόμιο Ηρακλείου παρέμεινε κλειστό για περίπου τρεις ώρες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή