Σωτηρία Τούρκων κι Ιταλών ναυτικών

Σωτηρία Τούρκων κι Ιταλών ναυτικών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η κρατική μηχανή να «πάγωσε» από τον χιονιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ο μηχανισμός, όμως, Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN), ευτυχώς απέδειξε ότι βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα, με σωτήρια ανακλαστικά. Το περασμένο Σάββατο με εντολή του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης του YE- στο οποίο υπηρετούν λιμενικοί – κινητοποιήθηκε ελικόπτερο super puma για να παραλάβει δέκα Τούρκους ναυτικούς, μέλη του φορτηγού πλοίου «Ζορέρ Καρντεσλέρ» το οποίο είχε εγκαταλειφθεί όταν παρουσίασε κλίση, στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης Κρήτης. Οι Τούρκοι ναυτικοί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ηράκλειο Κρήτης και το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε αγκυροβόλιο.

Χθες, το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Πασκόβ I», ύστερα από σήμα του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης του YEN, έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια νοτίως της Πύλου για να διασώσει πέντε Ιταλούς ναυτικούς οι οποίοι επέβαιναν στο αλιευτικό «Λουίζα», το οποίο βυθίσθηκε όταν συγκρούσθηκε με άγνωστο φορτηγό σκάφος. Οι πέντε Ιταλοί ναυτικοί μεταφέρθηκαν σώοι στην Ελευσίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή