Το ροζ κύκλωμα είχε κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους

Το ροζ κύκλωμα είχε κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη σε βάθος έρευνα διενεργούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν τους υπευθύνους της τοποθέτησης μεγάλου αριθμού από κρυφές κάμερες σε χώρους όπως τουαλέτες, δοκιμαστήρια καταστημάτων, αποδυτήρια, ακόμη και δωμάτια ξενοδοχείων, μέσω των οποίων καταγράφονταν ιδιωτικές στιγμές κυρίως γυναικών και στη συνέχεια οι κασέτες διακινούνταν παράνομα στο εμπόριο ως πορνογραφικό υλικό. Μεγάλος αριθμός από κασέτες με ανάλογο περιεχόμενο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατάστημα στην Καλλιθέα. Στο κατάστημα αυτό έφθασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από τη σύλληψη υπαλλήλου της ΔΕΗ, ο οποίος διοχέτευε στο Διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην κατοχή του 33χρονου συλληφθέντος είχαν βρεθεί τότε περισσότερες από 12.000 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Οπως προέκυψε, μέρος του πορνογραφικού υλικού το είχε προμηθευθεί από το εν λόγω κατάστημα στην Καλλιθέα. Ετσι, αποφασίσθηκε να γίνει εκεί έφοδος και έρευνα. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό πορνοταινιών, συσκευές βίντεο, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και περίπου 20.000 ευρώ, που προέρχονταν από τη διακίνηση των κασετών. Επιπλέον, εντός του καταστήματος βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου γινόταν ατομική προβολή πορνοταινιών. Οι χώροι αυτοί ήταν εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα… αξεσουάρ για τη σεξουαλική ικανοποίηση των πελατών. Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο υπάλληλος – συνεργός του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων και διευκόλυνση πορνογραφίας άλλων και παράβαση του νόμου περί ασέμνων δημοσιευμάτων και περί προσωπικών δεδομένων.

Οταν οι αστυνομικοί εξέτασαν το περιεχόμενο των κασετών διαπίστωσαν ότι πολλές από αυτές περιείχαν καταγραφές ιδιωτικών στιγμών από κοινόχρηστους χώρους, σαν αυτούς που προαναφέραμε. Οι καταγραφές αυτές είχαν γίνει χωρίς τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Τώρα οι κασέτες εξετάζονται λεπτομερώς, προκειμένου αρχικά να διαπιστωθεί σε ποιους χώρους ακριβώς είχαν τοποθετηθεί οι κρυφές κάμερες. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα ερευνήσουν εάν στην τοποθέτηση των καμερών είχαν συνεργασθεί κάποιοι που σχετίζονται με τους χώρους αυτούς, πιθανόν κάποιοι υπεύθυνοι καταστημάτων ή ξενοδοχείων ή εάν αυτή είχε γίνει από τους συλληφθέντες εν αγνοία των υπευθύνων των χώρων αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή