Εισαγγελείς για το τριήμερο αλαλούμ

Εισαγγελείς για το τριήμερο αλαλούμ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την άποψη των κυβερνητικών στελεχών για την ταλαιπωρία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου το τριήμερο της κακοκαιρίας, ευθύνονται (αποκλειστικά) τα ακραία καιρικά φαινόμενα. H Δικαιοσύνη ωστόσο έχει διαφορετική γνώμη. Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέταξε τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών ερευνών, αντικείμενο των οποίων είναι να διερευνηθεί γιατί αποκλείστηκαν η Αττική Οδός και η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, γιατί τέθηκε εκτός λειτουργίας το «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και «τίς πταιει» για τη λειψυδρία, που εμφανίστηκε στην Αθήνα.

Η έρευνα που αφορά τη διακοπή της υδροδότησης ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπύρο Μουζακίτη, ο οποίος καλείται να διαπιστώσει εάν προέκυψαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, να διερευνήσει την αιτία της διακοπής αλλά και γιατί το νερό ήταν θολό. O κ. Παπαγγελόπουλος παρήγγειλε επίσης να ζητηθούν σχετικά στοιχεία από την ΕΥΔΑΠ έτσι ώστε να προκύψουν τα αίτια της διακοπής υδροδότησης.

Η δεύτερη έρευνα, σχετικά με την Αττική Οδό και την ΕΘνική Οδό Αθηνών- Λαμίας που έμειναν αποκλεισμένες, αλλά και για τη μη λειτουργία του υπερσύγχρονου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανετέθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημ. Ασπρογέρακα, ο οποίος καλείται να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών αεροσκαφών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Επιπλέον ο κ. Ασπρογέρακας Θα ερευνήσει εάν υπάρχουν συμβάσεις για εκχιονισμό των δρόμων αλλά και του «Ελ. Βενιζέλος», ποιοι έχουν αναλάβει το έργο και αν τηρήθηκαν οι όροι. Σε περίπτωση που βρεθούν αξιόποινες πράξεις, θα σχηματιστούν ξεχωριστές δικογραφίες για κάθε περίπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή