Οι οδηγοί φορτηγών καταγγέλλουν

Οι οδηγοί φορτηγών καταγγέλλουν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πλαστά σε ποσοστό 80% είναι τα διπλώματα ADR, με τα οποία επιτρέπεται στους οδηγούς να μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Συνδικάτο Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θράκης «O Ερμής». Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία με το λεωφορείο, στη γέφυρα του Αλιάκμονα ποταμού, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, το συνδικάτο επιχείρησε να επαναφέρει στη δημοσιότητα μια σειρά παραλείψεων και παρατυπιών γύρω από θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, κ. Λάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε χθες ότι οι οδηγοί φορτηγών, αντιμετωπίζοντας την απειλή της απόλυσης, απασχολούνται από 12 έως και 20 ώρες στο τιμόνι, καταναγκασμός που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ανακλαστικών τους και κατά συνέπεια τους κινδύνους στην άσφαλτο.

Μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρόεδρος του συνδικάτου έθεσε ερωτήματα για «το ποιος υποχρέωσε τον οδηγό να οδηγεί αυτοκίνητο καρμανιόλα; Ποιος τον φόρτωσε υπέρβαρο φορτίο; Δεν ήταν υπεύθυνοι αυτοί που τον ανάγκασαν να παρανομήσει;».

Το συνδικάτο ζήτησε να ληφθούν μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας, ενώ επισήμανε ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν φορτηγά με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και Ελληνες οδηγούς για τους οποίους οι εργοδότες δηλώνουν τόπο κατοικίας το εξωτερικό και τους ασφαλίζουν σε άλλες χώρες, για να αποφεύγουν τους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή