Τραυματίες σε διάλειμμα μιας άσκησης

Τραυματίες σε διάλειμμα μιας άσκησης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, οι δύο άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι τραυματίσθηκαν χθες το πρωί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε μια ανάπαυλα της καθημερινής τους εκπαίδευσης.

Οι δύο λιμενοφύλακες Κώστας Δουζίνας και Στάθης Παπαγεωργόπουλος τραυματίσθηκαν ο ένας στον λαιμό κι ο άλλος στον ώμο, όταν υπό άγνωστες συνθήκες εκπυρσοκρότησε το όπλο του συναδέλφου τους Παναγιώτη Καπετάνιου. Αμέσως διακομίσθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς και από εκεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Οι τρεις λιμενοφύλακες ανήκουν στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών που εδρεύει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς με αποστολή να αναλαμβάνει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε πλοία εν πλω ή όταν αυτά βρίσκονται «δεμένα» σε κάποιο λιμάνι, όπως και σε χερσαίους χώρους των λιμανιών. Οι άνδρες της συγκεκριμένης Μονάδας που έχουν «βάσεις» τους σε πολλά λιμάνια της χώρας αποτελούν, μαζί με τους βατραχανθρώπους, την «αφρόκρεμα» του Λιμενικού Σώματος και την «αιχμή του δόρατος» εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων για την αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας.

Με εντολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Πασχαλίδη διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή