«Πρασινη» Γραμμη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Γύρος της Πελοποννήσου

Τον γύρο της Πελοποννήσου με ποδήλατο θα πραγματοποιήσει από τις 3 έως τις 16 Απριλίου ομάδα βιοκαλλιεργητών από την Ελλάδα, μαζί με μέλη του Συνεταιρισμού βιολογικών προϊόντων Tagwerk από το Dorfeτης Γερμανίας. Σκοπός του ταξιδιού είναι η ανάδειξη της οικοτουριστικής δραστηριότητας που μπορεί να αναπτύξει η βιολογική γεωργία, συνεισφέροντας στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Οι ποδηλατιστές – βιοκαλλιεργητές θα επισκεφθούν μονάδες βιολογικής καλλιέργειας της Πελοποννήσου, θα γνωρίσουν τα προϊόντα τους, θα επισκεφθούν αξιοθέατα και θα ανταλλάξουν εμπειρίες. Σταθμοί στη διαδρομή θα είναι, μεταξύ άλλων, το Διακοφτό, τα Καλάβρυτα, η Βυτίνα, η Δημητσάνα, ο Λούσιος Ποταμός, το Λεοντάρι, η Αρεόπολη, η Σπάρτη, ο Κεφαλάς, το Λεωνίδιο, κ.ά.

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΕΛΒΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

«Να συνηθίσουμε τη ζέστη»

Να συνηθίσουν τα ζεστά καλοκαίρια προτρέπει τους Ευρωπαίους ο Ελβετός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Μάρτιν Μπένιστον. Οπως αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Επιστολές Γεωφυσικής Ερευνας», η θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών Κελσίου θα είναι συνήθης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη μέχρι το τέλος του αιώνα. «Καθώς η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί εξαιρετικά από τη συγκέντρωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι θερινές θερμοκρασίες θα αυξηθούν 4 βαθμούς κατά μέσον όρο, με αντίστοιχη αύξηση της συχνότητας των κυμάτων καύσωνα», προβλέπει ο Μπένιστον. «Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε πολλά σημεία της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του θέρους του 2003 μπορούν να θεωρηθούν ο προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν».

WWW.ΕCΟCΙΤΥ.GR

Τo περιβάλλον στο Διαδίκτυο

Το δικό του διαδικτυακό «σπίτι» αποκτά το περιβάλλον στη διεύθυνση www.ecocity.gr Πρόκειται για ένα νέο διαδικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε από ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών και υποστηρίζεται από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, που σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις εξελίξεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο για τις προσπάθειες μείωσης της ρύπανσης και βελτίωσης του επιπέδου διαβίωσης στις μεγάλες πόλεις. Εκτός από ειδήσεις, στην ιστοσελίδα περιέχεται ακόμη πλούσιο ενημερωτικό υλικό με πρακτικά συνεδρίων, ημερίδων και μελέτες επιστημόνων, ενώ ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τον καιρό κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή