Οι 11 Ελληνες δίνουν ραντεβού στα 8.848 μέτρα

Οι 11 Ελληνες δίνουν ραντεβού στα 8.848 μέτρα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αποφασιστικότητα, καλή οργάνωση και έκδηλη αισιοδοξία, τα μέλη ελληνικής ορειβατικής αποστολής θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν το πιο υψηλό σημείο της Γης. Παραμονές της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, των Ολυμπιακών Αγώνων, έντεκα πολύπειροι Ελληνες ορειβάτες δίνουν το δικό τους στοίχημα με κύριο αντίπαλο τα στοιχεία της Φύσης. Στόχος τους να τοποθετήσουν την ελληνική σημαία στα 8.848 μέτρα, στη «Στέγη του κόσμου» όπως έχει χαρακτηριστεί το Εβερεστ, η κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων.

Η ελληνική αποστολή, έχοντας εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματός της, πρόκειται να ξεκινήσει το ταξίδι της στα μέσα Μαρτίου. Οι έντεκα -υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης- αισθάνονται πως το εγχείρημα αυτό αποκτά εθνικές διαστάσεις, καθώς το ταξίδι σχεδόν συμπίπτει χρονικά και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

H αποστολή θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου από την Αθήνα με προορισμό το Νεπάλ, όπου τα μέλη θα διαμείνουν για τρεις εβδομάδες με σκοπό τον αρχικό εγκλιματισμό. Οι ορειβατικές δραστηριότητες μεσαίου ύψους (4.000 μ. – 6.000 μ.) αναμένεται να βοηθήσουν τους ορειβάτες στην περαιτέρω προσαρμογή τους. Στη συνέχεια οι ορειβάτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες για να προσεγγίσουν τις βασικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται σε υψόμετρο 5.300 – 5.800. H δεύτερη αυτή φάση της αποστολής θα διαρκέσει επτά εβδομάδες. Αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των κατασκηνωτών και μετά ολιγοήμερη ξεκούραση θα γίνουν προσπάθειες και από τις δύο ομάδες για την τελική ανάβαση, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της αποστολής. H πρώτη προσπάθεια κατάκτησης της «Στέγης του κόσμου» αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, οπότε όλοι ελπίζουν ότι η ελληνική σημαία θα κυματίζει στο Εβερεστ, λιγο πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή