Μια καλοσχεδιασμένη απόδραση Αλβανών

Μια καλοσχεδιασμένη απόδραση Αλβανών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές χολιγουντιανής αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί έξω από το κτίριο του Τμήματος Μεταγωγών Πειραιώς, στην οδό Νοταρά, όταν 19 Αλβανοί κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν μόλις οι αστυνομικοί – συνοδοί τους άνοιξαν την πόρτα της «κλούβας», που τους μετέφερε, για να τους οδηγήσουν στο Τμήμα. Τέσσερις κατάφεραν να απομακρυνθούν, αλλά οι δύο εξ αυτών συνελήφθησαν, λίγη ώρα αργότερα, με τη συμβολή πολιτών, ενώ οι άλλοι δύο έως αργά χθες το βράδυ, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία, διέφευγαν.

Πρόκειται για τους κακοποιούς Αλμπέρτ Μπράκατς 25 ετών, καταδικασμένο σε 20ετή κάθειρξη για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές και τον 23χρονο Κριστί Τζανκού, καταδικασμένο σε 25ετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

Η απόδραση «στήθηκε» στις 7.30 χθες το πρωί. Μόλις η αστυνομική «κλούβα» στάθμευσε έξω από την είσοδο του τμήματος Μεταγωγών Πειραιώς και οι αστυνομικοί – συνοδοί άνοιξαν την πόρτα, οι κρατούμενοι προκάλεσαν αναταραχή, με αποτέλεσμα τέσσερις εξ αυτών, φορώντας χειροπέδες ανά δύο, να απομακρυνθούν τρέχοντας.

«Ξαφνικά είδα τους κρατούμενους να τρέχουν στον δρόμο και οι δύο από αυτούς να περνούν από μπροστά μου» είπε στην «K» αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε: «Χωρίς να σκεφθώ έβαλα το πόδι μου, με αποτέλεσμα να πέσουν οι δύο και να τους πιάσουμε με τη βοήθεια των αστυνομικών που έτρεχαν από πίσω τους».

Ωστόσο, πάρα την αστυνομική κινητοποίηση, οι άλλοι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν, γεγονός που έχει ανησυχήσει την αστυνομία.

Κατά πληροφορίες, αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι πιθανότατα να υπήρξε συνεννόηση όλων των κρατουμένων ώστε κατά τη μεταφορά τους από την αστυνομική «κλούβα» στο Τμήμα να προκληθεί αναταραχή και να αποδράσουν όσοι μπορούσαν. Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί που διαφεύγουν, ενδεχομένως, να είχαν συνεργάτες οι οποίοι να τους βοήθησαν να βγάλουν τις χειροπέδες από τα χέρια τους και να κινηθούν ευκολότερα στους πολυσύχναστους δρόμους του Πειραιά… Στην εκδοχή αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι οι δύο δραπέτες ακολούθησαν πορεία διαφυγής την οποία είτε γνώριζαν εκ των προτέρων είτε τους την υπέδειξε κάποιο τρίτο άτομο, συνεργός τους.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας ανέφεραν ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί αυστηρότερα μέτρα κατά τη μεταφορά των 19 από την Κρήτη στο Τμήμα Μεταγωγών Πειραιώς, πολύ δε περισσότερο που γνώριζαν ότι μεταξύ αυτών υπήρχαν και επικίνδυνοι κακοποιοί.

Οι κρατούμενοι μετήχθησαν στο Τμήμα Μεταγωγών Πειραιώς, από τις φυλακές του Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές της χώρας. Για το περιστατικό διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ενώ ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή