ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΕΞΥΠΝΕΣ» ΚΑΜΕΡΕΣ EN ΟΨΕΙ 2004

Αποκωδικοποιούν θορύβους, «συλλαμβάνουν» την πηγή

Στη φωτογραφία, μία από τις «έξυπνες» κάμερες που τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού ολυμπιακής ασφάλειας. Οι κάμερες αυτές έχουν δυνατότητα περιστροφής, ενώ εκτός από εικόνα, θα μεταφέρουν και ήχο στο κέντρο επιχειρήσεων. Επιπλέον, η τεχνολογία τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν και να «αποκωδικοποιούν» θορύβους που προέρχονται από εκρήξεις ή πυροβολισμούς, ώστε άμεσα να στρέφουν στην πηγή προέλευσης του θορύβου και να εστιάζουν σε αυτήν. Συνολικά θα τοποθετηθούν 1.296 κάμερες αυτού του τύπου. Από αυτές οι 1.013 θα τοποθετηθούν περιμετρικά των 40 αθλητικών κέντρων που θα φιλοξενήσουν αγωνίσματα και οι υπόλοιπες 283 θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Για… λόγους υγείας

Περίπου 60 αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς προσέλαβε «για λόγους υγείας» εν μέσω προεκλογικής περιόδου το υπουργείο Παιδείας κατά παράβασιν της ισχύουσας νομοθεσίας. Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζήτησε την επανεξέταση όλων των κατ’ εξαίρεσιν προσλήψεων με στόχο την αποκατάσταση αδικιών και την πρόσληψη αναπληρωτών με την πάγια διαδικασία από τους υπάρχοντες πίνακες. Τονίζει επίσης ότι «οι λόγοι υγείας των κατ’ εξαίρεσιν διορισθέντων δεν μπορούν να διερευνηθούν από το Δ.Σ. της ΔΟΕ, εξαιτίας του ιατρικού απορρήτου, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η αρχή της διαφάνειας».

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Πελάτης αφόπλισε τον δράστη

Ο 38χρονος Παναγιώτης Σταματόπουλος συνελήφθη, λίγο πριν από τη 1 μ.μ. χθες, λίγα λεπτά έπειτα από ληστεία που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε διαπράξει σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Καραολή Δημητρίου 18, στη Δάφνη. O δράστης αμέσως μετά τη ληστεία επιχείρησε να διαφύγει πεζή και να χαθεί ανάμεσα στο πλήθος παρακείμενης λαϊκής αγοράς. Ενας πελάτης της τράπεζας, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει το όπλο του ληστή όταν εκείνος το άφησε για να πάρει τα χρήματα από το ταμείο, τον ακολούθησε και τον υπέδειξε στους άνδρες της αστυνομίας που εν τω μεταξύ έφθασαν στην περιοχή.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ

Τραυμάτισε ηλικιωμένο

Τη βοήθεια των πολιτών ζητεί η Τροχαία προκειμένου να εντοπισθεί οδηγός δικύκλου ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο πεζό. Το ατύχημα συνέβη στις 6 π.μ. της περασμένης Παρασκευής στη διασταύρωση των οδών Αγίας Βαρβάρας και Αργοναυτών στο Παλαιό Φάληρο. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για το συμβάν να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας στα τηλέφωνα 210-95.38.155, 95.38.170 ή με την Αμεση Δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή