ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΤΑΞΙ

Αυξήσεις έως και 50% από την 1η Ιουνίου

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, που θα φθάνουν ακόμη και στο 50% των σημερινών τιμών, ανακοινώθηκαν χθες με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Μεταφορών και Οικονομίας και θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου. Συγκεκριμένα για τη διαδρομή από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πρόσθετη αποζημίωση θα κοστίζει 3 ευρώ από 2 που κόστιζε μέχρι σήμερα. Αυξημένη θα είναι και η αποζημίωση για τη διαδρομή από και προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» που θα κοστίζει 2,5 ευρώ από 2 που ίσχυε. H τιμή της «σημαίας» παραμένει ίδια, ενώ αυξάνεται η αναμονή ανά ώρα από 7,1 στα 7,5 ευρώ. Αυξημένα θα είναι και τα τιμολόγια των ραδιοταξί. Ετσι η απλή κλήση θα κοστίζει 1,5 ευρώ (από 1,3) ενώ το ραντεβού από 2,2 ευρώ θα στοιχίζει 2,5 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η διπλή ταρίφα θα ισχύει για μισθώσεις από τα μεσάνυχτα ώς τις 5 το πρωί.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΛΒΑΝΩΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων

Ποινική δίωξη εναντίον των τεσσάρων Αλβανών κρατουμένων, που απέδρασαν από αστυνομική «κλούβα» κατά τη μεταφορά τους στο κτίριο του Τμήματος Μεταγωγών Πειραιώς άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πειραιώς. Από τους τέσσερις δραπέτες συνελήφθησαν οι δύο, ενώ οι άλλοι δύο που εξακολουθούν να διαφεύγουν θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι καθώς έχουν ποινές πολυετούς κάθειρξης για ανθρωποκτονία και ληστείες. Οσον αφορά στους αστυνομικούς – συνοδούς, μόλις παραδοθεί στον εισαγγελέα η δικογραφία, αναμένεται να ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένων.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΗΣΑΠ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΑΤΤΙΚΗ

Ετοιμες οι αποβάθρες ανόδου

Οι αποβάθρες ανόδου των σταθμών Μοναστηράκι και Αττική αποδίδονται από την ερχόμενη Δευτέρα σε χρήση, μετά πολύμηνες εργασίες ανάπλασης. Σε ό,τι αφορά βέβαια τον σταθμό «Μοναστηράκι», η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίζεται καθώς την ίδια ημέρα τίθεται εκτός λειτουργίας η αποβάθρα καθόδου. Ετσι, οι επιβάτες από Κηφισιά με προορισμό το Μοναστηράκι θα αποβιβάζονται στον σταθμό «Πετράλωνα» και θα φτάνουν στον προορισμό τους με συρμό της ανόδου. Αντίστοιχα, οι επιβάτες από Μοναστηράκι με κατεύθυνση Πειραιά θα κατευθύνονται προς τον σταθμό της Ομόνοιας και από εκεί θα επιστρέφουν με συρμό της καθόδου.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ TAX. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Λεία 7.000 ευρώ

Ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Π. Φαλήρου, στην οδό Αμφιτρίτης 6 σημειώθηκε χθες, στις 7.45 π.μ. Αγνωστος, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με σκούφο, εισήλθε στο εσωτερικό του καταστήματος και αφού ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε από τα ταμεία 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε δίκυκλο που βρισκόταν στην είσοδο του ταμιευτηρίου και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ KATA ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Αύριο και μεθαύριο στην Κέα

Εκστρατεία ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης του γυναικολογικού καρκίνου και τους καρκίνου του μαστού πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο στην Κέα ο Ομιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Κλιμάκιο γιατρών θα εξετάσει δωρεάν τον γυναικείο πληθυσμό του νησιού, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει τους κατοίκους για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Με δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Τρίτη στις 11  π.μ. αντιδρούν οι σχολικοί φύλακες στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να τους χορηγήσει κονδύλι ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το 2003 και το 2002 το αντίστοιχο ποσό ήταν 30 εκ. ευρώ. «Φαίνεται ότι παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις κυβερνώντων, η πραγματική πρόθεση του υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει τον θεσμό της φύλαξης των σχολικών κτιρίων χωρίς σοβαρότητα και τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα υλικά, χωρίς κατοχύρωση. Μέχρι σήμερα δουλεύουμε σε σχολικά συγκροτήματα επί 8ώρου βάσεως με βάρδιες, Σαββατοκύριακα και αργίες», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων.

ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Πρόγραμμα μείωσης σε Ηλεία – Βοιωτία

Επεκτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος για τη μείωση της νιτρορρύπανσης γεωργικής προέλευσης (ρύπανση με νιτρικά των υπόγειων νερών από τη χρήση λιπασμάτων) στις περιοχές της Ηλείας και της Βοιωτίας. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν παραγωγοί βαμβακιού, αραβόσιτου, ζαχαροτεύτλων και βιομηχανικής ντομάτας. Συγκεκριμένα, η επιλέξιμη έκταση είναι συνολικά 930.000 στρέμματα από τα οποία τα 600.000 στη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα τα 300.000 στρέμματα στη Βοιωτία (Κωπαϊδικό Πεδίο) και 30.000 στρέμματα στην Ηλεία (Λεκάνη Πηνειού).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Φιλοξενία παιδιών

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιείται φέτος και για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος για την περίοδο του Πάσχα έχουν ορισθεί από 3 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου, ενώ τα παιδιά τα οποία θα συμμετάσχουν είναι ηλικίας 8 έως 15 ετών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (2103621681, 2103615606).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή