«Πρόβες» μετρό καθ’ οδόν προς Αεροδρόμιο

«Πρόβες» μετρό καθ’ οδόν προς Αεροδρόμιο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμαστικό δρομολόγιο με τα νέα βαγόνια του μετρό πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης. Οι επτά νέοι συρμοί, που θα χρησιμοποιηθούν στην επέκταση του μετρό έως το Αεροδρόμιο, θα είναι κλιματιζόμενοι, με χωρητικότητα 1.000 επιβατών και θα έχουν θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι διρευματικοί συρμοί παρελήφθησαν ήδη και θα αρχίσουν να πραγματοποιούν δοκιμαστικές διαδρομές, ενώ η απόσταση από το Σύνταγμα έως τα Σπάτα θα καλύπτεται μέσα σε 30 λεπτά. Οπως είναι γνωστό, το μετρό στα τελευταία 11 χιλιόμετρα πριν από το αεροδρόμιο (από τον σταθμό της Δ. Πλακεντίας) θα κινείται πάνω στις ράγες του προαστιακού, με ειδική προσαρμογή στην ηλεκτροδότησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εισιτήριο του μετρό στη διαδρομή Σύνταγμα-Σπάτα θα κοστίζει περίπου 6-7 ευρώ.

Ο κ. Λιάπης στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου του Μετρό στο Σύνταγμα, εκεί όπου διενεργείται η τηλεποπτεία και η τηλεδιοίκηση όλου του μετρό. Πρόκειται για ένα κέντρο με 416 κάμερες μέσω του οποίου πρωτίστως ρυθμίζεται η κυκλοφορία των συρμών και εποπτεύεται η ασφάλεια των επιβατών και των εγκαταστάσεων του μέσου. Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και εφοδιασμένο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που έχει στη διάθεσή του κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης συνεχούς ροής, αλλά και ένα υπερσύγχρονο σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να επέμβει όταν θα χρειαστεί. Παράλληλα, με ειδικά μηχανήματα, θα ελέγχονται όλα τα αντικείμενα που θα «ξεχνιούνται» στις αποβάθρες.

Το σύστημα αυτό θα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή