Δίκη ΕΛΑ: αποφυλακίσεις και διακοπή

Δίκη ΕΛΑ: αποφυλακίσεις και διακοπή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες απομένουν ώς την αποφυλάκιση των φερομένων ως μελών του ΕΛΑ Κώστα Αγαπίου, Ειρήνης Αθανασάκη και Αγγελέτου Κανά, λόγω παρέλευσης του 18μηνου ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησής τους. Οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως βαρύνονται με περιοριστικούς όρους- εγγύηση 4.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ποιοι έχουν πληρώσει

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον ΕΛΑ Αγγ. Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη έχουν ήδη πληρώσει την εγγύηση και είναι βέβαιο ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Κωνσταντίνου Αγαπίου, ο οποίος είχε δηλώσει παλαιότερα, ότι δεν προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του για αποφυλάκιση, διαμαρτυρόμενος για τα όσα γράφονταν επί του θέματος στις εφημερίδες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα αποφυλακιστεί ο Κωνσταντίνος Αγαπίου αφού παρά το γεγονός ότι δεν έχει πληρώσει την εγγύηση, ο εισαγγελλέας Εφετών Αντώνης Μύτης εισήγαγε πρόταση στο συμβούλιο να αρθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος και ήδη η σχετική διάταξη για την αποφυλάκισή του έχει φτάσει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η πολιτική αγωγή

Εν τω μεταξύ μία εβδομάδα απομένει μέχρι τη θερινή διακοπή του δικαστηρίου (6 – 30 Αυγούστου) η οποία αναμένεται να κυλήσει με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Κατά τη χθεσινή διαδικασία αγόρευσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κ. Βασίλης Σκαπαρδώνης, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα από την έκρηξη σε λεωφορείο MAT στο Θησείο καθώς και ο κ. Αγγελος Τσιγκρής, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα από την έκρηξη που πραγματοποίησε ο ΕΛΑ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεών τους οι δύο συνήγοροι πολιτικής αγωγής συμφώνησαν με την εισαγγελική πρόταση, υποστήριξαν την ενοχή των κατηγορουμένων αλλά και την αξιοπιστία της πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, Σοφίας Κυριακίδου, ωστόσο ο κ. Σκαπαρδώνης εξέφρασε τη διαφωνία του με τον εισαγγελέα κ. Ελ. Πατσή όσον αφορά το θέμα της μετατροπής της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας σε απλή συνέργεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή