Αναλαμβάνουν οι νέοι ΠεΣΥΠάρχες

Αναλαμβάνουν οι νέοι ΠεΣΥΠάρχες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν από μεθαύριο οι 14 από τους 17 νέους προέδρους των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας-Πρόνοιας, η τοποθέτηση των οποίων στις θέσεις αυτές εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσία του υπουργού κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος τους ευχήθηκε καλό και δημιουργικό έργο. Οι νέοι πρόεδροι των ΠεΣΥΠ θα έχουν βραχύχρονη θητεία στη συγκεκριμένη θέση, καθώς στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου είναι και η κατάργηση του θεσμού και η ανάθεση του συντονισμού και της εποπτείας των νοσοκομείων σε περιφερειακές διευθύνσεις υγείας. Οπως άλλωστε είχε δηλώσει ο κ. Κακλαμάνης, «από την 1η Ιανουαρίου του 2005, τα ΠεΣΥΠ δεν θα υπάρχουν με τη σημερινή δομή τους».

Ειδικότερα, καθήκοντα προέδρου στα A΄, B΄ και Γ΄ ΠεΣΥΠ Αττικής, αναλαμβάνουν ο κ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, διδάκτωρ Κοινωνικής Ιατρικής MSC στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και πτυχιούχος νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γεώργιος Καραντανάς, διευθυντής Ιατρικός Παθολόγος – διαβητολόγος στο IKA, αντίστοιχα. Το τιμόνι των A΄ και B΄ ΠεΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνουν αντίστοιχα ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Χατζητόλιος και ο ψυχίατρος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βόννης κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος. Οι υπόλοιποι πρόεδροι ΠεΣΥΠ που ορκίσθηκαν χθες είναι οι κ. Αθανάσιος Βλάχος, οικονομολόγος και πτυχιούχος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΠεΣΥΠ Στερεάς Ελλάδος), Ηλίας Θεοδώρου, πτυχιούχος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΠεΣΥΠ Θεσσαλίας), Ιωάννης Σαββίδης, χημικός (ΠεΣΥΠ Ηπείρου), Σταύρος Πεντέας, οδοντίατρος (ΠεΣΥΠ Δυτικής Ελλάδος), Σπύρος Σπύρου, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-τέως βουλευτής Κερκύρας (ΠεΣΥΠ Ιονίων Νήσων), Θεμιστοκλής Σπυριδόπουλος, χειρουργός οδοντίατρος και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κατερίνης (ΠεΣΥΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης), Παναγιώτης Ευθυβουλίδης, οικονομολόγος (A΄ ΠεΣΥΠ N. Αιγαίου), Μιχάλης Νούσιας, παιδίατρος-νεογνολόγος (B΄ ΠεΣΥΠ N. Αιγαίου) και Ιωάννης Καλαντζάκης, βιολόγος (ΠεΣΥΠ Κρήτης).

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τα ονόματα των υπολοίπων τριών νέων προέδρων των ΠεΣΥΠ, οι οποίοι και θα ορκισθούν προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα. Πρόκειται για τους Δημοσθένη Ανδριόπουλο, οικονομολόγο (ΠεΣΥΠ Δυτικής Μακεδονίας), Χρήστο Γιάνναρη, οικονομολόγο και στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών (ΠεΣΥΠ Πελοποννήσου), και Παναγιώτα Χατζοπούλου, δικηγόρο (ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή