Ραντεβού στη νέα πλατεία Συντάγματος

Ραντεβού στη νέα πλατεία Συντάγματος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα πλατεία Συντάγματος, πλήρως ανακαινισμένη και στο νήμα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων παραδόθηκε χθες και πάλι στους κατοίκους της Αθήνας και τους επισκέπτες της.

Η πλέον ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας, διανύει από χθες την… «μετά-μετρό» της περίοδο, καθώς για πολλούς μήνες φιλοξενούσε μία από τις «τρύπες» του μετρό. H δήμαρχος Αθηναίων κ. N. Μπακογιάννη, εγκαινίασε χθες τη νέα αυτή περίοδο με «μια βραδιά με φως και μουσική», φιλοδοξώντας, όπως είπε, να γίνει και πάλι τόπος συνάντησης για τους Αθηναίους. H πλατεία διαθέτει πλέον νέα καλαίσθητη πλακόστρωση, φυτεύθηκαν νέα δέντρα και φυτά, ενώ συντηρήθηκαν τα καθιστικά και οι φανοστάτες της.

Στις δύο πλάγιες πλευρές της πλατείας, στην Οθωνος και στην Βασιλέως Γεωργίου, κατασκευάστηκαν δύο μικροί καταρράκτες, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Στην πλατεία ξαναβρίσκουν τη θέση τους και δύο καφέ. Το ένα, το «Εθνικός» είναι ήδη έτοιμο, ενώ με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται και το δεύτερο προς την πλευρά της Οθωνος.

Ανακαινισμένη πλέον η πλατεία Συντάγματος, αποτελεί και την αφετηρία για έναν από τους ωραιότερους περίπατους της Αθήνας. Οι πεζοί μπορούν να απολαύσουν σε λίγα μόνο λεπτά, ξεκινώντας από το Σύνταγμα, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τη συνέχειά της, την Αποστόλου Παύλου, πεζόδρομοι που τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, θα φιλοξενούν σημαντικά εικαστικά έργα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή