Ενα μοιραίο «παιχνίδι» με όπλα εν ώρα υπηρεσίας

Ενα μοιραίο «παιχνίδι» με όπλα εν ώρα υπηρεσίας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 25χρονος νεκρός και ένας 20χρονος κατηγορούμενος για το θανάσιμο τραυματισμό του είναι ο τραγικός απολογισμός ενός μοιραίου «παιχνιδιού» που έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στην Πάρνηθα. Νεκρός είναι ο 25χρονος Αντώνιος Σύρος, ανιψιός του διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Στέλιου Σύρου.

Ο 25χρονος, ο οποίος υπηρετούσε ως επαγγελματίας οπλίτης πενταετούς θητείας, εκτελούσε υπηρεσία φρουρού στην είσοδο Αγίου Γεωργίου της κατασκήνωσης Τραπέζης Ελλάδος στη θέση «Μετόχι». H κατασκήνωση χρησιμοποιείται από τις 15 Ιουλίου ως Ολυμπιακή Εγκατάσταση για τη φιλοξενία συνοδών ολυμπιακών αποστολών. Ετσι, στην περίμετρό της έχουν αναπτυχθεί αυστηρά μέτρα φύλαξης. O νεαρός οπλίτης είχε αναλάβει υπηρεσία σκοπού πύλης στις 10 μ.μ. της Κυριακής και επρόκειτο να ολοκληρώσει τη βάρδιά του στις 6 π.μ. χθες.

Περίπολος

Περίπου στις 4 π.μ. από το σημείο διήλθε πεζή περίπολος της αστυνομίας, αποτελούμενη από τους τριετείς δόκιμους αστυφύλακες Χρήστο Χλωρό, 20 ετών και Κωνσταντίνο Τόμπρα, επίσης 20 ετών, του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας. Οι νεαροί δόκιμοι αστυφύλακες σταμάτησαν στην πύλη και άρχισαν να συνομιλούν με το νεαρό οπλίτη. Γρήγορα άρχισαν και οι αστεϊσμοί με τα όπλα… O 25χρονος βρέθηκε να κρατάει το υπηρεσιακό περίστροφο του Τόμπρα και να στοχεύει τον Χλωρό, ο οποίος ανταπέδωσε την «απειλή» με το δικό του περίστροφο. O Χλωρός πυροβόλησε, πιστεύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το όπλο του ήταν άδειο. Ακούστηκε ο «ξερός» ήχος του πυροβολισμού και ο οπλίτης έπεσε νεκρός. Παρών στο περιστατικό ήταν κι ένας στρατιώτης, που είχε προσέλθει για να αντικαταστήσει τον οπλίτη. O 25χρονος μεταφέρθηκε στο KAT, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι δόκιμοι αστυφύλακες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κατέθεσαν για το περιστατικό. Παράλληλα, από τα εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε έλεγχος στα ίχνη πυρίτιδας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη όπως το διηγήθηκαν οι παριστάμενοι. Χθες το απόγευμα έγινε η κηδεία του οπλίτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Δομοκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή