Κοκαΐνη στον «Πλούτωνα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης, που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα κατασχέθηκε χθες στην Καλαμάτα, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών. Περίπου 700 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατάληξη μιας συστηματικής παρακολούθησης, που εξελίχθηκε για περίπου τρεις μήνες. Τότε έφθασε στις διωκτικές αρχές η πρώτη πληροφορία για τη δράση οργανωμένου κυκλώματος, που επρόκειτο να φέρει στη χώρα μας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης με σκοπό να τη διοχετεύσει στην εγχώρια αγορά αλλά και να προωθήσει μέρος της στις βαλκανικές χώρες. Επειτα από έρευνα και αξιοποίηση της πληροφορίας, εντοπίσθηκαν αρχικά οι Ελληνες – μέλη του κυκλώματος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οργανώθηκε η παρακολούθησή τους και η συλλογή περισσότερων στοιχείων, με τη συμμετοχή της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ αλλά και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DΕΑ).

Οπως διαπιστώθηκε, στο κύκλωμα συμμετείχαν, εκτός από τους Ελληνες, ένας Ιταλός και ένας Αλβανός. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, δύο Ελληνες και ένας Αλβανός – ενοικίασαν μία ιστιοφόρο θαλαμηγό με την ονομασία «Πλούτων» με ελληνική σημαία, από τις Αντίλλες. Το σκάφος ετέθη υπό παρακολούθηση με τη χρήση και δορυφόρου και στις αρχές Ιουλίου εκτιμάται ότι φόρτωσε την κοκαΐνη στα ανοιχτά της Μαρτινίκας. Κατόπιν έπλευσε με προορισμό την Ελλάδα, όπου προσέγγισε στην περιοχή της Καλαμάτας και έδεσε στο λιμάνι την Κυριακή. Εκεί, οι τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος συναντήθηκαν με τους τρεις συνεργούς τους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα μέλη του κυκλώματος άρχισαν την εκφόρτωση της κοκαΐνης, την οποία μετέφεραν σε σπίτι στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν από κοντά την εκφόρτωση, αποφάσισαν να επέμβουν χθες το πρωί, όταν τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν σε αυτοκίνητο την τελευταία ποσότητα κοκαΐνης. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στο εσωτερικό τους βρέθηκαν περίπου 200 κιλά κοκαΐνης, τρία όπλα και μία χειροβομβίδα, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε στο σπίτι.

Συνελήφθησαν συνολικά 4 Ελληνες -εκ των οποίων η μία γυναίκα- και οι δύο αλλοδαποί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πιθανόν δεν είχε συμμετοχή στο κύκλωμα και δεν σχετίζεται με την εμπορία της κοκαΐνης, απλώς βρέθηκε στο σκάφος λόγω της σχέσης της με έναν εκ των μελών. Μάλιστα ο τελευταίος, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος.

Οπως προαναφέραμε, η συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ επί ελληνικού εδάφους και η εξάρθρωση του κυκλώματος καταγράφεται ως μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή