Επέστρεψε ο πλοίαρχος του «Πρεστίζ»

Επέστρεψε ο πλοίαρχος του «Πρεστίζ»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από διετή ταλαιπωρία στην Ισπανία ο Ελληνας πλοίαρχος Απόστολος Μάγκουρας του δεξαμενόπλοιου «Πρεστίζ», το οποίο βυθίσθηκε τον Νοέμβριο του 2002 προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση, επέστρεψε προχθές το βράδυ στην Αθήνα.

Ο δρόμος της επιστροφής για τον Ελληνα πλοίαρχο άνοιξε όταν το ισπανικό δικαστήριο της Λα Κορούνια, ύστερα από τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ισπανική κυβέρνηση από την αντίστοιχη ελληνική, αλλά και από διεθνείς φορείς της ναυτιλίας, αποφάσισε να χορηγήσει στον Απόστολο Μάγκουρα τρίμηνη άδεια προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα με τον όρο να παρευρεθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι μετά το ναυάγιο του «Πρεστίζ» οι ισπανικές αρχές επιφύλαξαν τριτοκοσμική μεταχείριση στον Ελληνα πλοίαρχο, παρά το γεγονός ότι οι ευθύνες για το ναυάγιο και τη ρύπανση που προκλήθηκε βάρυναν αποκλειστικά τις ίδιες, που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά το πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή