Το «ανεμοσούρι» κλείνει την Εγνατία

Το «ανεμοσούρι» κλείνει την Εγνατία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Κάθε φορά που πέφτει πυκνό χιόνι, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, από την Κοζάνη έως τα Γρεβενά κλείνει.

Ο δυνατός άνεμος που σαρώνει τον κάμπο της Κοζάνης – Πτολεμαΐδας μεταφέρει μεγάλες ποσότητες χιονιού, οι οποίες «στρώνονται» στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα ο σύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος να καθίσταται αδιάβατος.

Από πρόπερσι

Το τμήμα αυτό της Εγνατίας είχε κλείσει πέρυσι και πρόπερσι εξαιτίας του χιονιού, έκλεισε και χθες από το δυνατό «ανεμοσούρι» δημιουργώντας ερωτήματα για τον τρόπο που σχεδιάστηκε η Εγνατία Οδός σε αυτήν την περιοχή.

Χιόνιζε και χθες

Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριους δρόμους και μόνο με αλυσίδες, όπως βεβαίως αλυσίδες χρησιμοποιούσαν και τα οχήματα που κινούνταν χθες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας και στους επαρχιακούς δόμους της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.

Κατά διαστήματα χιόνιζε και χθες στη Μακεδονία και Θράκη, ενώ οι δυνατοί βορειάδες πάγωσαν το χιόνι, καθιστώντας επικίνδυνους τους δρόμους.

Ετσι, με αποφάσεις των νομαρχιών παρέμειναν κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Πιερία, τη βόρεια και κεντρική Χαλκιδική, το νομό Θεσσαλονίκης πλην του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ με καθυστέρηση έγιναν μαθήματα στα σχολεία της Καστοριάς.

Πάγωσε η λίμνη

Η λίμνη της Καστοριάς πάγωσε, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον ποταμό Σακουλέβα στην πόλη της Φλώρινας. Σε λευκό κλοιό βρισκόταν ολόκληρη η Θράκη, όπου τα σχολεία των νομών Εβρου και Ροδόπης παρέμειναν κλειστά. Το χιόνι στις περιοχές Δερείου Εβρου και Κέχρου – Οργάνης έφτασε τους 50 πόντους, με αποτέλεσμα περίπου 30 ορεινοί οικισμοί να παραμένουν αποκλεισμένοι.

Εξάλλου, οι χθεσινές πτήσεις στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ματαιώθηκαν, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη και αντίστροφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή