«Παναττική» διαμαρτυρία για κεραίες κινητής

«Παναττική» διαμαρτυρία για κεραίες κινητής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεραίες φαντομάδες, κεραίες καμουφλαρισμένες μέσα σε καμινάδες τζακιών ή μέσα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Αυτές τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις παράνομα και ενδεχομένως επικίνδυνα τοποθετημένες θέλουν να απομακρύνουν τα μέλη της Παναττικής Επιτροπής κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στο σταθμό του Μετρό «Εθνική Αμυνα».

«Τις επόμενες ημέρες, προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο Μεταφορών το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεπικοινωνίες, το οποίο λύνει τα χέρια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες, όπου τους αρέσει χωρίς πρόβλεψη αποστάσεων ασφαλείας και σε ελάχιστο ύψος», επισημαίνει η επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Εκπρόσωποι της επιτροπής προτίθενται να συναντήσουν τον υφυπουργό Μεταφορών κ. T. Νεράντζη προκειμένου να επιδώσουν σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους γύρω από το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί πολίτες έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια (πολιτικά και διοικητικά) ύστερα από αγωγές που κατέθεσαν εις βάρος των εταιρειών, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν και να απομακρυνθούν αρκετές από τις παράνομες κεραίες. «Είχαμε αρκετά θετικά παραδείγματα εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων για την απομάκρυνση κεραιών στου Γκύζη, στην Πετρούπολη, στο Γαλάτσι, στο Νέο Ψυχικό και αλλού. Υπάρχουν βέβαια και υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμη», εξηγεί στην «K» το μέλος της Παναττικής Επιτροπής κ. Κώστας Διάκος.

Από τις περίπου 3.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες συνολικά στην Αττική, οι περίπου 150 εξακολουθούν να λειτουργούν, παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις ή ανακλήσεις αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πάντως, σύμφωνα με τα όρια που έχουν θεσπιστεί, οι κεραίες θα πρέπει να απέχουν 300 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, 500 μ. από σχολεία – νοσοκομεία, ενώ θα πρέπει να έχουν και 300 μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή