ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΔΡΑΣΤΗΣ KAI OI ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ

Τέσσερις φορές ισόβια για τέσσερις φόνους

Τέσσερις φορές ισόβια και κάθειρξη 19 ετών ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τον Ιωάννη Μπαλτά, ο οποίος κάθησε στο εδώλιο για τις δολοφονίες των Αλβανών υπηκόων Π. Λότσι, Π. Σετζίσι, E. Χάκα και του Δημήτρη Κιρκινέζη, αδερφού της πρώην αρραβωνιαστικιάς του. Το δικαστήριο καταδίκασε σε δις ισόβια και 9ετή κάθειρξη τον Δημήτρη Σαβελίδη που συμμετείχε σε δύο δολοφονίες και σε κάθειρξη 20 χρόνων τον αδερφό του Σταύρο. O Μπαλτάς είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο σε ορεινή περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης μετά το φόνο του Δ. Κιρκινέζη και την απαγωγή της πρώην αρραβωνιαστικιάς του Θεοδώρας. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το 1995 μαζί με τους δύο συγκατηγορουμένους του είχε δολοφονήσει στο Πετρωτό Κιλκίς δύο Αλβανούς για να τους ληστέψει και το 1996 μόνος του τον τρίτο Αλβανό που απασχολούσε ο ίδιος ως βοσκό.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Αιτήσεις συμμετοχής

Από σήμερα έως και την Τρίτη 8 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επιπέδου B2 «καλή γνώση» και επιπέδου Γ1 «πολύ καλή γνώση» για Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή/και Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι φωτογραφία σε μικρό μέγεθος, παράβολο Δημοσίου (των 50 ευρώ για το επίπεδο B2 «καλή γνώση» και των 60 ευρώ από οποιαδήποτε εφορία για το επίπεδο Γ1), αστυνομική ταυτότητα και η σχετική αίτηση. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Απριλίου για τα Αγγλικά και τα Γαλλικά, και στις 23 και 24 Απριλίου 2005 για τα Ιταλικά και τα Γερμανικά. Λεπτομέρειες για τα εξεταστικά κέντρα καθώς και το πρόγραμμα θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Θύματά τους, φιλάνθρωποι

Ως εκπρόσωποι συλλόγου «Αναπήρων της Ελληνικής Αστυνομίας» εμφανίζονταν δύο απατεώνες, οι οποίοι πωλούσαν εισιτήρια για θεατρική παράσταση που είχαν οργανώσει σε θέατρο των Αθηνών για λογαριασμό του συλλόγου και κρατούσαν για τον εαυτό τους τα κέρδη. Με τον τρόπο αυτό αποκόμισαν 11.000 ευρώ. Οι απατεώνες, που συνελήφθησαν, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη κυκλώματος που χρησιμοποιεί τίτλους σχετικούς με την Ελληνική Αστυνομία για τη σύσταση συλλόγων, μέσω των οποίων εξαπατά πολίτες.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εργαζόμενες ζητούν μονιμοποίηση

Κατάληψη έκαναν χθες στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρέα Καραμάνου εκπρόσωποι των καθαριστριών δημοσίων σχολείων, οι οποίες ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Συνολικά υπάρχουν περί τις 11.000 καθαρίστριες στα σχολεία της χώρας, που έως τώρα εργάζονται ως συμβασιούχοι. Βασικό τους αίτημα είναι η υπαγωγή στο πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή