ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

«Δεμένα» τα πλοία σήμερα και αύριο

«Δεμένα» στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα επιβατηγά – οχηματαγωγά σκάφη λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), διεκδικώντας σειρά οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων της. H απεργία των ναυτεργατών επρόκειτο να αρχίσει σήμερα στις 6 π.μ. με προοπτική διάρκειας έως και τις 6 π.μ. της Πέμπτης. Συνδικαλιστές της ΠΝΟ ανέφεραν στην «K» ότι ο κλάδος βρίσκεται σε εγρήγορση και σε περίπτωση που «η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, τότε θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας».

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

Και πληρωμή λογαριασμών

Να πληρώνονται στα ΚΕΠ λογαριασμοί ΔΕΗ, OTE, ΕΥΔΑΠ και παράβολα μελετά ο υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκος σε συνεννόηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ενώ χθες υπέγραψε κοινή υπουργική απόφαση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκο για τη χορήγηση από τα ΚΕΠ βεβαιώσεων που αφορούν γεωργικές ασφαλίσεις και ενισχύσεις (ΠΣΕΑ και στοιχεία για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ).

ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΩΝ

Δεν εξαιρούνται κρατικά οχήματα

Καμία δικαιολογία δεν μπορούν να επικαλούνται στο εξής οι οδηγοί κρατικών υπηρεσιακών οχημάτων όταν συλλαμβάνονται, από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, να οδηγούν στις λωρίδες αποκλειστικής χρήσης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορειολωρίδες). Θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και από τον KOK, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες και δεν θα μπορούν να επικαλούνται κανένα λόγο διακριτικής μεταχείρισης. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε τα οχήματα των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απειλές για νέες κινητοποιήσεις

Με νέες αγροτικές κινητοποιήσεις απειλούν οι βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας, ενώ ελαιοπαραγωγοί της Αιγιαλείας χθες απέκλεισαν την παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, ζητώντας άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ζημιές από τον παγετό. Οι αγρότες της Λάρισας έκαψαν χθες σωρούς από βαμβάκι έξω από τη νομαρχία της πόλης, ζητώντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εντάξει στις επιδοτούμενες τις ποσότητες βάμβακος που δεν έχουν απορροφηθεί. Κάλεσαν μάλιστα τον υπουργό Ευάγγελο Μπασιάκο να παραστεί στον επίσημο εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ στις 27 Μαρτίου, «κομίζοντας και κάποια πρόταση». Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να μετατρέψουν τη γιορτή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και να ξεκινήσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Οι αγρότες της Αιγιαλείας συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις όταν προσπάθησαν να αποκλείσουν και τη νέα Εθνική Οδό.

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Εκλεβαν σπίτια και εκκλησίες

Σε ηλικία 12 και 13 ετών, πρόλαβαν ήδη να διαπράξουν πέντε κλοπές σε σπίτια και εκκλησίες στην περιοχή των Μεγάρων, με λεία περίπου 20.500 ευρώ. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων και, όπως προέκυψε, δρούσαν υπό την καθοδήγηση 19χρονου, ο οποίος αναζητείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή