Εκρηκτικό κλίμα στη δίκη ΕΛΑ

Εκρηκτικό κλίμα στη δίκη ΕΛΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονοι διαπληκτισμοί που όπως όλα δείχνουν θα μεταφερθούν και στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, σημειώθηκαν χθες στη δίκη του ΕΛΑ μεταξύ της έδρας και του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης Ειρήνης Αθανασάκη, κ. Αρη Κωνσταντάκη. O συνήγορος χαρακτήρισε το δικαστήριο «πολιτικό δικαστήριο σκοπιμοτήτων», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση είναι προειλημμένη. Εν συνεχεία, ο κ. Κωνσταντάκης δήλωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση, δήλωση την οποία ανακάλεσε έπειτα από υπόδειξη του προέδρου. O εισαγγελέας της έδρας κ. Μιλτιάδης Ανδριωτέλης ζήτησε τα πρακτικά της δίκης να σταλούν στο ΔΣΑ για να ελεγχθεί πειθαρχικά ο συνήγορος. «Το προηγούμενο δικαστήριο μας παρέπεμψε 27 φορές, και μία 28, ήταν η απάντηση του κ. Κωνσταντάκη.

Χθες συνέχισε την κατάθεσή του και ο μάρτυρας Γ. Βεντούρης, ο οποίος υποστήριξε και πάλι ότι η Κυριακίδου του είχε πει πως εκείνη και ο Κανάς συμμετείχαν σε δεδομένο χρονικό διάστημα στον ΕΛΑ. O συνήγορος του Αγγελέτου Κανά κ. Αλ. Κούγιας είπε από την πλευρά του ότι οι ισχυρισμοί του Βεντούρη έχουν πολιτική σκοπιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή