ΕΥΔΑΠ: Να εμβολιαστούν τα… παιδιά που διαμαρτύρονται

ΕΥΔΑΠ: Να εμβολιαστούν τα… παιδιά που διαμαρτύρονται

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμος λάσπης» ξέσπασε μεταξύ Νομαρχίας Πειραιά και ΕΥΔΑΠ εν όψει της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σήμερα στην Ψυττάλεια οι δήμοι της περιοχής.

Η παραδοχή του προέδρου της ΕΥΔΑΠ κ. Σήφη Γλυνιαδάκη σε επιστολή του προς τον νομάρχη Γ. Μίχα, ότι «η συμμετοχή μαθητών δημοτικού σχολείου στη συγκέντρωση μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία τους και θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εμβολιασθεί κατάλληλα»(!) προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νομαρχίας, που έκανε λόγο για «ομολογία της ΕΥΔΑΠ και επικινδυνότητα της λάσπης». Με δήλωσή του ο κ. Γιάννης Μίχας υποστήριξε ότι «επειδή ακριβώς γνωρίζουμε τους κινδύνους, διεκδικούμε και θα πετύχουμε απομάκρυνση της επικίνδυνης λυματολάσπης, ζητούμε ολοκλήρωση του έργου, ενώ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καύση της στην Ψυττάλεια».

Από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ, στελέχη της Επιχείρησης σημείωναν στην «K» ότι «όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στην Ψυττάλεια εμβολιάζονται για την ηπατίτιδα, αφού αυτό επιβάλλεται από τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς», ενώ έκαναν λόγο για μία τυπική επιστολή για λόγους πρόληψης και μόνον. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επιστολή του κ. Γλυνιαδάκη εάν δεν πρόκειται περί παραδοχής της κατάστασης στην Ψυττάλεια, αποτελεί ένα τουλάχιστον επικοινωνιακό λάθος, αφού έως χθες διαβεβαίωνε ότι «η λάσπη δεν είναι επικίνδυνη». Μόλις προχθές, Κυριακή, η «K» είχε αποκαλύψει ότι στην ετήσια παραγωγή λάσπης από την Ψυττάλεια (περίπου 200.000 τόνοι) περιλαμβάνονται εκτός του μικροβιακού φορτίου και βαρέα μέταλλα μεταξύ των οποίων 60 τόνοι χαλκού, 177 τόνοι χρωμίου, 56 τόνοι μολύβδου και 13,3 τόνοι νικελίου.

Πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα το Γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, εκφράζεται η λύπη της εταιρείας για «την πρωτοφανή διαστρέβλωση που επιχειρείται από τη Νομαρχία για τους δήθεν κινδύνους από τη λειτουργία της Ψυττάλειας» και υποστηρίζεται ότι «προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους επισκέπτες και ειδικότερα για τους μικρούς μαθητές, η ΕΥΔΑΠ, ως ώφελλε, ενημέρωσε τον νομάρχη Πειραιά ότι είναι αναγκαίος ο κατάλληλος εμβολιασμός τους». Πάντως, η ΕΥΔΑΠ καταλήγει ότι «ενδεχόμενοι κίνδυνοι αφορούν μόνο τους εργαζομένους στο νησί και σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή