H ΕΛ.ΑΣ… «ξανασκούπισε»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλία, Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη συνεχίσθηκε τις προηγούμενες ημέρες η αντιεγκληματική δράση με την κωδική ονομασία «Πόλις». Σε αυτήν τη φάση, οι αστυνομικές επιχειρήσεις που είχαν σχεδιασθεί, στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής πολιτικής για το τρέχον έτος, κεντρικά από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και υπό την προσωπική καθοδήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Ευστράτιου Κυριακάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για τους ελέγχους διατέθηκαν συνολικά 1.234 αστυνομικοί και 65 συνοριοφύλακες. Ελέγχθηκαν 9.088 άτομα, 1.408 καταστήματα και 7.644 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 1.718 παραβάσεις και συνελήφθησαν 132 άτομα.

Από τα επιμέρους στοιχεία προκύπτει ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς διατέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός δυνάμεων, συνολικά 107 αστυνομικοί και ακολουθούν τα Ιωάννινα με 102 αστυνομικούς, η Μαγνησία με 90 και η Χαλκιδική με 75.

Οι περισσότεροι έλεγχοι ατόμων και μάλιστα με σημαντική διαφορά, έγιναν στη Μαγνησία, όπου συνολικά ελέγχθηκαν 1.444 άτομα. Ακολουθεί το Κιλκίς με 743, τα Ιωάννινα με 547 και η Χαλκιδική με 504. Οι περισσότερες συλλήψεις, 17 συνολικά, έγιναν στα Ιωάννινα. O μεγάλος αριθμός συλλήψεων στον ακριτικό νομό αποδίδεται στη γειτνίαση με την Αλβανία και στην είσοδο λαθρομεταναστών, που ήταν πολλοί από τους συλληφθέντες. Στα Τρίκαλα έγιναν 17 συλλήψεις, στη Χαλκιδική 14 και στη Μαγνησία 13. Στην πλειονότητα, οι συλλήψεις αφορούσαν παράνομους μετανάστες, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Γρεβενά, Ροδόπη, Ημαθία και Χίο δεν έγινε καμιά σύλληψη.

Ο μεγαλύτερος αριθμός παραβάσεων βεβαιώθηκε στη Χαλκιδική (168) και ακολουθούν το Κιλκίς με 140, τα Τρίκαλα με 123 και η Αρτα με 113. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν τον πολεοδομικό κώδικα, ηχορρύπανση και υγειονομικές διατάξεις σε καταστήματα. Οσον αφορά τέλος τα οχήματα, στη Μαγνησία ελέγχθηκαν 1.097, στην Πιερία 698, στο Κιλκίς 624 και στην Καβάλα 596.

Οπως ανέφερε μιλώντας στην «K» ο κ. Κυριακάκης, «οι δράσεις αυτές είναι, με βάση την κεντρική φιλοσοφία της αντιεγκληματικής πολιτικής, στοχευμένες στην πάταξη συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας, ενώ αποσκοπούν και στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε προβληματικές περιοχές».

Πλέον ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επιχειρήσεων «Πόλις» σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή