ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σε προληπτικό συναγερμό σε όλη τη χώρα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων του υπουργείου Παιδείας για αποφυγή πυρκαγιών. H τελευταία καταστροφική πυρκαγιά έθεσε σε… προληπτικό συναγερμό τις κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα, και χθες με κατεπείγουσα εντολή προς τους υπευθύνους η υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου ζήτησε τη σχολαστική τήρηση των μέτρων πυρασφαλείας. Συγκεκριμένα, τονίζεται η ανάγκη εντατικοποίησης των μέτρων καθαριότητας (αποψιλώσεις, αποκομιδή σκουπιδιών, φροντίδα χώρων) καθώς και ο διαρκής έλεγχος των συστημάτων πυρόσβεσης, συναγερμού κ.ά. Παράλληλα, ζητείται η συγκρότηση ομάδων ασφαλείας όλο το 24ωρο. Μάλιστα, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα Αττικής -αν και είναι κλειστές- διετέθη επιπλέον προσωπικό για συμπληρωματικό καθαρισμό, αποψίλωση και εντατικοποίηση της επιτήρησης. Οπως ανέφερε στην «K» ο γενικός διευθυντής Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου κ. Αλέξης Κατσαρός σε όλη την χώρα εν λειτουργία είναι οι πέντε κατασκηνώσεις του υπουργείου (σε Φθιώτιδα, Λάρισα, Χαλκιδική, Ξάνθη, Νάουσα), που φιλοξενούν 1.000 παιδιά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ

Συνάντηση αποδήμων

Την 6η Συνάντηση Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων οργανώνουν σήμερα και αύριο η Παγκόσμια Ομοσπονδία τους «Οδυσσέας» και ο Δήμος Ερίσου. H Συνάντηση θα διεξαχθεί στο Κάστρο της Ασσου. Στα θέματά της: τοπική ανάπτυξη και συμβολή της Ομογένειας· τουρισμός – επιχειρηματική δραστηριότητα – αναπτυξιακές προοπτικές· επιστροφή στην πατρίδα· H Κεφαλονιά του πολιτισμού και της δημιουργίας· το Κάστρο της Ασσου: έργο ανάδειξης – προοπτικές· υγεία, το δικαίωμα του κάθε πολίτη. Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα απονεμηθεί το βραβείο «Οδύσσειο» στον καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι δόκτορα Ανδρέα Τζάκη. H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ I.X. ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Δράστες δύο νεαροί γείτονες

Δύο νεαροί φίλοι και γείτονες είναι οι δράστες 14 εμπρηστικών επιθέσεων σε σταθμευμένα I.X. επιβατικά αυτοκίνητα στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί εμπρηστές έκαιγαν αυτοκίνητα για να εκδικηθούν γείτονές τους στην Ανω Πόλη, με τους οποίους φιλονικούσαν. Ελουζαν με καθαρή βενζίνη το όχημα και έβαζαν φωτιά. Υστερα από έρευνες η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη τους και χθες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

ΣΟΥΠΕΡ MAPKET, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

Οι επιλογές ενός ληστή

Σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία είχε βάλει… στο μάτι 27χρονος στην Αττική. Μέσα στον Ιούνιο λήστεψε τρία σούπερ μάρκετ και ένα ζαχαροπλαστείο στο Μενίδι και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τελικά, το σερί του σταμάτησε προχθές, όταν συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών. Χθες οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καθυστερεί η ανακοίνωση

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην ανακοίνωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας. Αυτό καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, τονίζοντας ότι περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιμένουν να αποσπασθούν. H καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στον οικογειακό προγραμματισμό, αλλά και φόβους για προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λόγω τής μη έγκαιρης τοποθέτησης των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΟΣΕ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μεσολάβηση μετά το ναυάγιο

Στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας προσέφυγε η Διοίκηση του ΟΣΕ, καθώς ναυάγησαν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το προσωπικό για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με την πρόταση της διοίκησης, η σύμβαση προέβλεπε αύξηση κατά 1,1% για κάθε σιδηροδρομικό, ποσοστό που θεωρήθηκε ιδιαίτερα μικρό προκαλώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων. H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για ουσιαστικές μισθολογικές αυξήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή