Εμειναν με τα εισιτήρια στο χέρι…

Εμειναν με τα εισιτήρια στο χέρι…

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανδαιμόνιο επικράτησε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά όταν περίπου 2.500 αδειούχοι του Αυγούστου, μολονότι είχαν στα χέρια τους ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενημερώθηκαν ότι δεν θα ταξιδέψουν. Οι άτυχοι εκδρομείς επρόκειτο να επιβιβαστούν στα επιβατηγά-οχηματαγωγά της GA Ferries, «Ρομίλντα» και «Ροδάνθη», τα οποία όμως είχαν παρουσιάσει βλάβη στις μηχανές τους, ενώ εκτελούσαν το δρομολόγιο Ρόδος-Πειραιάς και καθηλώθηκαν. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες όταν έγινε γνωστό ότι δεν μπορούσαν να προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλα δρομολόγια διότι σε όλα η πληρότητα έφθανε το 100%.

Την… κακή αρχή έκανε το «Ροδάνθη» που το βράδυ της Πέμπτης και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδο-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Πάτμο-Πειραιά, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Το «υπερήλικο» πλοίο κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι της Κω, όπου αποβίβασε τους 147 επιβάτες του, οι οποίοι χρειάστηκε να περιμένουν τρεις ώρες προκειμένου να προωθηθούν στους προορισμούς τους με το Blue Star 2. Το «Ροδάνθη» απέπλευσε κενό επιβατών για τον Πειραιά, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη, αλλά έως αργά χθες, ήταν άγνωστο εάν θα εξυπηρετούσε τους 1.800 επιβάτες που θα ταξίδευαν με αυτό χθες το απόγευμα.

Ατυχοι όμως στάθηκαν και οι 700 υποψήφιοι επιβάτες του πλοίου «Ρομίλντα», το οποίο παρουσίασε χθες το πρωί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κύθνου. Το καράβι ταξίδευε από τη Ρόδο προς τον Πειραιά. Το «Ρομίλντα» συνέχισε τελικά το ταξίδι του φθάνοντας με πολύωρη καθυστέρηση στον Πειραιά. Και αυτό ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 3 μ.μ. χθες για Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Σαντορίνη και Ανάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή