Τεχνικοί ομιλούν για ενοικιάσεις αεροσκαφών – «σαράβαλων»

Τεχνικοί ομιλούν για ενοικιάσεις αεροσκαφών – «σαράβαλων»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο αντιπαράθεσης έχουν μετατραπεί πλέον οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, καθώς στη σύγκρουση της διοίκησης της εταιρείας με τους συνοδούς – φροντιστές προστέθηκε και η ΕΠΤΑΟΑ (τεχνικοί αεροσκαφών), η οποία με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ανοίγει και ποινικό θέμα ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η ΕΠΤΑΟΑ, για μια ακόμα φορά, εστιάζει την κριτική της κατά της διοίκησης των O.A. στην ενοικίαση ξένων αεροσκαφών και πληρωμάτων με ωριαία μισθώματα από 22 διαφορετικές εταιρείες κατά το τελευταίο εξάμηνο. Τα αεροσκάφη χαρακτηρίζονται «σαράβαλα» από την ΕΠΤΑΟΑ, η οποία υποστηρίζει ότι σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι της εταιρείας που θα μπορούσε συντεταγμένα και με τα ίδια κεφάλαια να μισθώσει πέντε αεροσκάφη για ένα χρόνο και να τα εντάξει στο ποιοτικό σύστημα των Ο.Α.

Με την ανακοίνωσή της η ΕΠΤΑΟΑ αφήνει αιχμές για κατασυκοφάντηση της τεχνικής βάσης, αλλά και για ίδια συμφέροντα υπέρ των οποίων προκρίθηκαν λύσεις επισφαλείς για τους επιβάτες και επιζήμιες για τις O.A. μισθώσεις.

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αντέδρασε άμεσα, δηλώνοντας ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη και υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της ΕΠΤΑΟΑ είναι ανυπόστατοι και συκοφαντικοί.

Η ΕΙΣΦ από την πλευρά της διερωτάται γιατί οι O.A. μετά το ατύχημα της «Helios» απέσυραν από τα δρομολόγια τα μισθωμένα αεροσκάφη αν ήταν αξιόπλοα και αποδίδει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων των τελευταίων ημερών στην απόσυρση και των ξένων πληρωμάτων.

Μάλιστα σε ό,τι σχετίζεται με τον έλεγχο των ασθενειών των πληρωμάτων που έχει δρομολογήσει η διοίκηση των O.A. η ΕΙΣΦ υποστηρίζει ότι σε 700 συνοδούς – φροντιστές ουδέποτε οι ημερήσιες δηλώσεις ασθενειών ξεπέρασαν τις 7-8.

Και η ΕΙΣΦ, πάντως, κάνει λόγο για παρελκυστική μετάθεση των προβλημάτων στις πτήσεις, στον κλάδο, προκειμένου να καλυφθούν πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης των O.A. που με τον στρεβλό προγραμματισμό εξαναγκάζει συνοδούς να εργάζονται πέραν και των προβλεπόμενων ορίων κατά παράβαση του κανονισμού εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή