O εμφύλιος στις O.A. και η ασφάλεια πτήσεων

O εμφύλιος στις O.A. και η ασφάλεια πτήσεων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορική ασφάλεια, Ολυμπιακή και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συζητήθηκαν εκτενώς στην πρώτη πολιτική παρέμβαση μετά το δυστύχημα στο Γραμματικό, την οποία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνοντας χθες ειδική ημερίδα.

«Δεν θέλουμε αεροπορικές «Δημητρούλες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, παραπέμποντας σε αντίστοιχα φαινόμενα ελλιπούς συντήρησης και ανεπαρκών επιθεωρήσεων στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Η ασφάλεια των αερομεταφορών δεν εξαρτάται από το αν η εταιρεία είναι δημόσια ή ιδιωτική, ούτε αν είναι ή δεν είναι χαμηλού κόστους αλλά από τους ελέγχους. Αυτή είναι η θέση του πρώην υπουργού Μεταφορών, κ. Χάρη Καστανίδη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, o οποίος ζήτησε από τη διοίκηση της Ολυμπιακής να γίνει πιο πειστική όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της μεθόδου wet leasing (βραχυχρόνια μίσθωση αεροσκαφών και πληρωμάτων άλλων εταιρειών). O κ. Καστανίδης προτείνει μια λύση μοντέλου Swissair για την επανίδρυση της Ολυμπιακής με ελληνικές τράπεζες να μπαίνουν στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Στο μέτωπο που άνοιξε η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του τεχνικού προσωπικού, αγανακτισμένος εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας) κ. Μαν. Πατέστος: «Ας καταλάβουν πρώτα ότι η Ολυμπιακή εκτίθεται όταν πετάει χωρίς δικά της αεροπλάνα. Αντί να στέλνει εισαγγελείς η διοίκηση, ας μας πει με τι κόστος μίσθωσαν αυτά τα αεροσκάφη».

Στο θέμα της στελέχωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) κ. Βασ. Αλεβιζόπουλος, επισημαίνοντας ότι «δαπανήθηκαν 2,5 δισ. δραχμές για την εκπαίδευση μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης της ΥΠΑ από έμπειρους αεροναυπηγούς, μηχανικούς, χειριστές, ηλεκτρονικούς. Διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ότι με ύποπτες μεθοδεύσεις αυτοί που εκπαιδεύτηκαν μπήκαν στο περιθώριο»…

Τέλος, έκκληση στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας να μην πωληθεί η Ολυμπιακή απηύθυνε ο επίτιμος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) πτέραρχος N. Κουρής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή