ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ THN ΠΤΩΣΗ TOY ΣΙΝΟΥΚ

Μνημόσυνο με την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από τη συντριβή του ελικοπτέρου «Σινούκ» στα ανοιχτά του Αγίου Ορους που στοιχισε τη ζωή στους 17 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, και στις 11 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί μνημόσυνο στα ανοιχτά της Τορώνης Χαλκιδικής, στη Σιθωνία. Στο μνημόσυνο θα παραστεί μεταξύ άλλων και ο νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος που θα τελέσει και την επιμνημόσυνο δέηση. O κ. Θεόδωρος θα μεταβεί την προηγουμένη στο Αγιον Ορος όπου η Ιερά Κοινότητα θα τον τιμήσει.

ΘΑΝΑΤΟΣ 20XPONOY ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Ενορκη Διοικητική Εξέταση

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή 20χρονος στρατιώτης στο νοσοκομείο Πύργου, όπου διακομίσθηκε με ολική μυδρίαση και εξέπνευσε λίγο αργότερα. Μετά παρέμβαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτα Κακλαμάνη, θα διεξαχθεί στο νοσοκομείο Ενορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς η οικογένειά του άτυχου 20χρονου κατήγγειλε ότι το ίδρυμα δεν διέθετε τα κατάλληλα μέσα για τον εντοπισμό της ασθένειας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Βλάβη στο Speedrunner 1

Μηχανική βλάβη στο σύστημα υδραυλικής πίεσης παρουσίασε χθες το πρωί το ταχύπλοο σκάφος Speedrunner 1 ενώ έπλεε πλησίον της νήσου Φλεβών με 88 επιβάτες. Με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης του YEN το σκάφος επέστρεψε στον Πειραιά όπου του απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το ταχύπλοο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 με προορισμό Πάρο – Σίφνο. Οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ

Εκλεβαν και πωλούσαν Ι.Χ.

Τουλάχιστον 14 αυτοκίνητα είχαν κλέψει από διάφορες περιοχές της Αττικής τα μέλη σπείρας, για την πλήρη εξάρθρωση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής. Το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος οδηγούσε ένα πολυτελές κλεμμένο αυτοκίνητο. Οπως διαπιστώθηκε, ανήκε στη συγκεκριμένη σπείρα και μαζί με τους συνεργούς του κατασκεύαζαν πλαστές πινακίδες και έγγραφα για τα κλεμμένα I.X., τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε ιδιώτες. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, άδειες οδήγησης, κάρτες καυσαερίων και αυτοκόλλητες σφραγίδες KTEO, καθώς και μεγάλος αριθμός πλαστών σφραγίδων διαφόρων υπηρεσιών.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η Greenpeace ενημερώνει

Στη Λέσβο θα βρίσκεται έως και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η Greenpeace, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει την ενημέρωση για τις προοπτικές της στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Οπως σημειώνει η οργάνωση, μολονότι η Λέσβος διαθέτει τεράστιο δυναμικό ΑΠΕ, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της, η ΔΕΗ απεργάζεται τη δημιουργία και νέου ρυπογόνου πετρελαϊκού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο νησί.

39ΧΡΟΝΗ ME ΒΟΗΘΟ ΑΝΗΛΙΚΗ

Εκλεβαν σπίτια

Είκοσι σπίτια στις περιοχές Περιστερίου και Πετρούπολης είχε «αδειάσει» μέσα στο καλοκαίρι μια 39χρονη με τη βοήθεια μιας ανήλικης, ηλικίας μόλις 14 ετών. Συνελήφθησαν τη στιγμή που είχαν εισέλθει σε σπίτι στο Καματερό και έκλεβαν κοσμήματα. Από τα σπίτια αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή. H έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν είχαν διαπράξει και άλλες κλοπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή