Αναζωπύρωση διαμάχης υπουργείου – εκπαιδευτικών

Αναζωπύρωση διαμάχης υπουργείου – εκπαιδευτικών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα συνέχεια χθες της κόντρας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ), οι οποίοι διαβλέπουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών αλλά και σχολικών βιβλίων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Αυτός είναι ο λόγος των καταγγελιών. Και η κατάσταση αυτή πρέπει να πάψει να διαιωνίζεται» ανέφερε χθες στην «K» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δημήτρης Μπράτης

Ειδικότερα, χθες, το υπ. Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας σε ό,τι αφορά τον ακριβή χρόνο ανακοίνωσης των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. O λόγος για τα στοιχεία που παρουσίασε διά του Τύπου την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, βάσει των οποίων οι διορισμοί των προηγούμενων ετών έγιναν νωρίτερα από φέτος. Την ίδια ημέρα το υπουργείο έδωσε στοιχεία των διορισμών προηγούμενων ετών, τα οποία ο κ. Μπράτης αμφισβήτησε.

Στη χθεσινή οξύτατη ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι «είναι πράγματι περίεργο και πρωτοφανές, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι μάλιστα είναι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, να δηλώνουν άγνοια ως προς τη διαδικασία νομιμότητας διορισμού υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι λόγοι είναι προφανείς και κατανοητοί σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών απαντούν «εδώ είμαστε, η σχολική χρονιά αρχίζει, το ποιος έχει δίκιο θα αποδειχθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή