ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ E. E. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σιράκ και Σρέντερ μίλησαν για Κύπρο

Στην ανάγκη να διατυπωθεί ρητώς ευρωπαϊκή απαίτηση για πλήρη εφαρμογή και στην περίπτωση της Κύπρου, των όσων προβλέπονται από την Τελωνειακή Ενωση E.E. – Τουρκίας, επιμένει η Γαλλία εν όψει της σημερινής κρίσιμης συνάντησης των «25», σε διπλωματικό επίπεδο, για τη διαμόρφωση της απάντησης που θα δώσει η E.E. στη δήλωση της Αγκυρας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη θέση αυτή επανέλαβε στον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ κατά τη διάρκεια 45λεπτης τηλεφωνικής τους επικοινωνίας χθες κατά την οποία «υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει δήλωση (της E.E.) η οποία θα επισημαίνει ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Αγκύρας», περί επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης προς τα νέα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με τη γαλλική πλευρά, ο Σρέντερ «επιβεβαίωσε τη σύγκλιση απόψεων» με το Παρίσι επί του θέματος αυτού, αν και είναι γνωστό ότι η σύγκλιση αυτή δεν είναι… πλήρης καθώς η Γερμανία θεωρεί ότι, προς το παρόν, αρκεί η υπογραφή του πρωτοκόλλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ

«Οχι» από την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από το Σύνταγμά μας και την έννομη τάξη», δήλωσε χθες ο κ. Θ. Ρουσόπουλος αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας η εκδήλωση νεοναζιστών από ολόκληρη την Ευρώπη. «Τον τελευταίο καιρό σε MME -όχι μόνο ελληνικά, αλλά και διεθνή- δημοσιεύονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μια τέτοια εκδήλωση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δηλώνει πως αποδοκιμάζει οποιαδήποτε εκδήλωση υποθάλπει ρατσιστικά φαινόμενα». Οταν κλήθηκε μάλιστα να διευκρινίσει αν θα επιστρατευθούν και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκέντρωση ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ήταν απόλυτος. «Εφόσον κριθεί απαραίτητο, ναι», είπε και προσέθεσε ότι «τέτοιου είδους συγκεντρώσεις δεν επιτρέπεται να γίνονται, καθώς και το Σύνταγμά μας είναι σαφές σε αυτό το σημείο».

«ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»;

Θα τηρηθούν τα ασυμβίβαστα

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τα ασυμβίβαστα και να μην προβεί σε ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμη και υπόνοιες εξέφρασε χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς για τις ελληνικές ομάδες που θα μετέχουν στο «Πάμε Στοίχημα». «Θα τηρηθούν αυστηρά τα ασυμβίβαστα και δεν θα γίνουν εκπτώσεις για τον οποιονδήποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φωτογραφίζοντας έτσι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Σωκρ. Κόκκαλη, ο οποίος έχει σχέση και με την Ιντραλότ. Σε ερώτηση τέλος για την πρόσφατη δήλωση του κ. Ορφανού ο οποίος υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μετέχουν στο παιχνίδι όλες οι ομάδες (δηλαδή και ο Ολυμπιακός), ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διαφοροποίησης στις απόψεις των υπουργών και ότι και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει υπογραμμίσει επανειλλημένως ότι θα τηρηθούν τα ασυμβίβαστα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ

Ερώτηση για τους τίτλους ιδιοκτησίας

Η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των δημοσίων κτημάτων, αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους δεν έχει ακόμη υποβάλει το πόρισμά της. Στην απάντηση αυτή αρκέστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Πέτρος Δούκας στους βουλευτές κ. Μιχ. Καρχιμάκη και Λεων. Γρηγοράκο οι οποίοι επικαλούμενοι δημοσίευμα της «K» του έθεσαν ευθέως το ερώτημα αν η κυβέρνηση προτίθεται να αποδώσει τίτλους ιδιοκτησίας σε κατέχοντες δημόσια κτήματα έναντι 310 ευρώ το στρέμμα…

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Για συνταξιούχους αστυνομικούς

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κρίθηκε νόμιμο κατά την νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προβλέπεται η υποχρέωση των αστυνομικών, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών να υποβάλουν «πόθεν έσχες» για ένα ακόμη έτος μετά τη συνταξιοδότησή τους. Ειδική επιτροπή αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, θα ελέγχει τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή