ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Χρησιμοποιούσαν φορτηγό γαλακτοβιομηχανίας

Το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γερμανική Αστυνομία συγκροτούσαν Γερμανοί, Ελληνες και Τούρκοι, με συνεργάτες σε χώρες όπως το Ιράκ και η Παλαιστίνη. To κύκλωμα χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών φορτηγό ψυγείο με το λογότυπο γνωστής γαλακτοβιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, που διέτρεχε τη διαδρομή Εβρος – Ηγουμενίτσα μεταφέρoντας Ιρακινούς, Πακιστανούς ή Παλαιστινίους που πλήρωναν από 1.000-1.200 δολάρια. Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφταναν στον τελικό τους προορισμό, τη Γερμανία, με άλλα φορτηγά μέσω Ιταλίας.

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Κατηγορούν Κακλαμάνη

Για «ωμή παρέμβαση» του υπουργού Υγείας κ. N. Κακλαμάνη στις επικείμενες εκλογές του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιώς. Οι φαρμακοποιοί κατηγορούν τον κ. Κακλαμάνη για την κατάθεση τροπολογίας επί του νομοσχεδίου περί αιμοδοσίας, 18 ημέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο, που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία μετατρέπεται το εκλογικό σύστημα για το Δ.Σ. του ΠΦΣ από απλή αναλογική σε πλειοψηφικό.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δωρεάν νοσηλεία

Επειτα από τρεις δεκαετίες κατά τις οποίες η πολιτεία είχε λησμονήσει τους Ελληνες που πολέμησαν στην Κύπρο, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος υπέγραψε χθες σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία έφεδροι, κληρωτοί οπλίτες και ιδιώτες εθελοντές που πολέμησαν στην Κύπρο θα μπορούν να νοσηλεύονται δωρεάν για οποιαδήποτε πάθηση στα στρατιωτικά νοσοκομεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ «ΜΠΟΪΝΓΚ»

Δεν είχαν εισπνεύσει τοξικό αέριο

Δεν είχαν εισπνεύσει κανένα τοξικό αέριο οι επιβάτες του μοιραίου Μπόινγκ της «Ηλιος». Αυτό κατέδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου, που ολοκληρώθηκαν χθες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Οπως δήλωσε σχετικά ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Φίλιππος Κουτσάφτης, «οι εξετάσεις απέβησαν στο σύνολό τους αρνητικές ως προς το μονοξείδιο του άνθρακος και την εισπνοή οιωνδήποτε τοξικών αερίων».

ΝΕΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το όζον ξεπέρασε τα όρια

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η άπνοια προκάλεσαν χθες άνοδο στις τιμές των ρύπων στην πρωτεύουσα. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι τιμές του όζοντος ξεπέρασαν το μεσημέρι τα όρια προειδοποίησης στον σταθμό Λυκόβρυσης (197 μg/m3 έναντι 180 μg/m3), τα επίπεδα των μικροσωματιδίων ήταν αυξημένα (από 21 μg/m3 στο Γουδί έως 85 μg/m3 στη Λυκόβρυση), ενώ το διοξείδιο του αζώτου (NO2) πλησίασε το όριο επιφυλακής στην Πατησίων (328 μg/m3 έναντι 400 μg/m3).

ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ME ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Με κυκλώματα εκβιαστών σχετίζονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, έχοντας στην κατοχή τους 8 γραμμάρια κοκαΐνης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης ένα μασούρι δυναμίτιδας, βάρους 994 γραμμαρίων και σημαντικός αριθμός φυσιγγίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή