Οχι στη «μεταβατική» χωματερή της Φυλής

Οχι στη «μεταβατική» χωματερή της Φυλής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σκουπίδια απειλούν πάλι να «πνίξουν» την Αττική. Με χθεσινή του απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο, έπειτα από σχετική προσφυγή του Δήμου Ανω Λιοσίων, απέρριψε το σχέδιο σύμβασης του έργου κατασκευής «μεταβατικής» χωματερής στην περιοχή της Φυλής. Το συγκεκριμένο έργο κρινόταν απολύτως απαραίτητο, καθώς θα κάλυπτε τις ανάγκες εναπόθεσης των απορριμμάτων της Αττικής, για το διάστημα έως τη δημιουργία των νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων. H υφιστάμενη χωματερή στα Ανω Λιόσια σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), η χωματερή έχει μόνο ένα πεντάμηνο «ζωής». O συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος θα κάλυπτε έκταση 28 στρεμμάτων, είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του έτους. Από τον ΕΣΔΚΝΑ, πάντως, έγινε χθες γνωστό ότι θα ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα και θα καταθέσουν αίτηση ανακοπής της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Απειλή

Με αποχή από την εργασία τους, αν ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής δεν λάβει μέχρι την Τρίτη μέτρα για την προστασία της υγείας τους από τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τη λυματολάσπη, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της χωματερής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή