Νεοναζί απόψε στα Εξάρχεια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο η αποψινή πανευρωπαϊκή συγκέντρωση νεοναζί έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στα Εξάρχεια, να ολοκληρωθεί με πορεία στο κέντρο της πόλης, θέτει σε κατάσταση συναγερμού αστυνομικές αρχές και πολιτικές οργανώσεις. Εκπρόσωποι και μέλη «κινημάτων» της Αριστεράς βρίσκονταν έως αργά χθες το απόγευμα σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους, με πιθανότερο ενδεχόμενο την πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης. Δεν απέκλεισαν μάλιστα το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις σε περίπτωση πορείας των νεοναζί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης προβληματίζει έντονα και τις αστυνομικές αρχές, καθώς πλέον υπάρχει ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων. H κεντρική εκδήλωση της πρώτης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης νεοναζί είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6 μ.μ. έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Σολωμού. Το «παρών» θα δώσουν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ρουμανία, ενώ εκτός του γενικού γραμματέα της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος των Ρουμάνων ακροδεξιών Τούντορ Ιονέσκου και της ιταλικής φασιστικής οργάνωσης, Ρομπέρτο Φιόρε.

Στο μεταξύ, ανήσυχοι παραμένουν οι κάτοικοι στον Μελιγαλά, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος πραγματοποίησης του τριήμερου φεστιβάλ στην περιοχή τους τελικά απεφεύχθη. Αιτία, η έντονη αντίδραση των συγγενών των «θυμάτων της Πηγάδας» στο ενδεχόμενο παρουσίας φιλοναζιστικών οργανώσεων στο καθιερωμένο μνημόσυνο το πρωί της Κυριακής. «Περισσότερο ενοχλημένοι απ’ όλους είναι οι συγγενείς των θυμάτων καθώς θεωρούν ότι κάποιοι μέσα από την παρουσία τους θέλουν να εκμεταλλευτούν το μνημόσυνο στέλνοντας λάθος μήνυμα. Θα αντιδράσουν έντονα σε μια ενδεχόμενη παρουσία τους», δήλωσε στην «K» η δήμαρχος Μελιγαλά, Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, περισσότερα από 100 μέλη της «Χρυσής Αυγής» και Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες αναμένεται να καταφθάσουν στην «Πηγάδα» την Κυριακή το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή